0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

EVROLIGA: Zvezda je na krilima Lorenca Brauna slavila protiv Olimpijakosa!

Objavljeno: 20.12.19 u 20:59

Crvena zvezda je dočekala u 15. kolu Evrolige Olimpijakos, a bratstvo ovih klubova ostalo je van terena, u bespoštednoj borbi slavila je Crvena zvezda.

Na poluvremenu je Crvena zvezda imala zaostatak od 12 poena, a odličnom igrom u drugom poluvremenu crveno-beli su uspeli da se vrate u igru, a na kraju i da slave. Nakon dva poraza, usledila je šesta pobeda u Evroligi. U Crvenoj zvezdi je u večerašnjoj pobedi 88:81 najefikasniji bio je Lorenco Braun sa 34 poena, Bili Beron je dodao 17, a Gist i Lazić su ubacili po 8. U Olimpijakos u je Pol postigao 21, a Milutinov 15, poen manje dodao je Printezis.

Crvena zvezda je utakmicu otvorila trojkom Davidovca, ubrzo se nadovezao i Lorenco Braun, ali je brzo odgovorio Konijanis, a potom novom trojkom i Boriša Simanić. Nakon četiri minuta odlične igre usledila je serija gostiju od 5:0, ali je Bili Beron trojkom odgovorio i vratio zvezdu u život. Gosti su pogađali sa linije za slobodna bacanja, a potom je pol ubacio trojku, za 16:21 nakon prve deonice.

FOTO: KK Crvena zvezda

Gde je stao u prvoj, nastavio je i u drugoj pogodio je Rid Pol za do tada najveću prednost gostiju. Upisao je nove poene za crveno-bele iz Beograda bili Beron, Vezenkov je potom vezao pet poena, a gosti su imali velikih 30:18 na semaforu. Dobrić je pogodio novu trojku, a potom i Dobrić nešto kasnije upisuje se za tri poena, Lorenco Braun je sa linije za slobodna bacanja vratio Zvezdu u život, anovom serijom 7:0, ponovo je Olimpijakos uspeo da se odlepi i da na poluvreme ode uz prednost 48:36.

Odžo i Braun su poentirali za Crvenu zvezdu, grci su se u trećoj deonici malo stegli, te je odlično raspoloženi Braun sipao sa svih pozicija i vratio crveno-bele na samo Šest poena zaostatka, dok je kod gostiju jedini raspoložen bio Printezis. Imao je priliku Gist da dotatno smanji prednost gostiju, ali je promašio dva slobodna bacanja. Ono što nije uspeo Gist, uspeo je Branko Lazić, prednost Olimpijakosa na tri minuta do kraja na četiri poena, a Vili Rid odmah pravi faul u napadu. Crvena zvezda je u poslednja dva minuta ušla sa tri poena zaostatka. Simanić je iskoristio dodavanje Brauna da trojkom poravna rezultat. Imala je Zvezda 25:13 u ovoj deonici.

Bili Beron je ušao u seriju u poslednjoj deonici, pogađao je iz nemogućih situacija, a crveno beli su imali i igru i rezultat. Amerikanac je pogodio dve trojke, nadovezao se i Gist, a potom je poentirao i Lazić. Imala je Crvena zvezda je imala momenat na svojoj strani. Usledio je nesportski faul Berona nad Milutinovim, pa trojka Pola nešto kasnije. Olimpijakos je pričao na 72:68, ali je Zvezda nastavila odličnom igrom u odbrani, a još boljom u napadu, te je došla do prve dvocifrene prednosti 85:74, a potom je Spanulis zaradio tehničku grešku. Rutinski je Crvena zvezda do kraja igrala i slavila rezultatom 88:81

Crvena zvezda – Olimpijakos 88:81 (16:21, 24:29, 21:11, 25:20)

Crvena zvezda: Kuzmić, Čović, Braun 34, Davidovac 4, Lazić 8, Faje, Beron 17, Dobrić 6, Gist 8, Dženkins 3, Simanić 6, Odžo 2.

Olimpijakos: Ročesti 7, Boldvin 4, Pol 21, Koniaris 3, Spanulis 4, Milutinov 15, Vezenkov 5, Printezis 14, Papanikolau 2, Rubit, Rid 6

FOTO: KK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter