0
Domaći fudbal

Foto: Saša Đorđević

TONČEV ZA HS: Radnički je napravio dobar posao! Čumić nije prodat za 500.000, na stolu ponuda za još trojicu, ali…

Objavljeno: 19.12.19 u 19:13

Fudbalski klub Radnički prodao je danas Nikolu Čumića Olimpijakosu, prvi čovek Radničkog Ivica Tončev zadovoljan je učinjenim.

Tončev je u razgovoru za HotSport istakao da je Radnički napravio dobar posao, ali da je zbog kvalitetnog rada sa mladim igračima klub postao zanimljiv evropskim velikanima.

– Ovim potezom pokazalo se da je Radnički veliki klub jer nije lako prodati igrača velikanu kakav je Olimpijakos, a mi to uspevamo već dva puta. To znači da nama ljudi veruju i kada igrači odu to znači da vrede i više nego što su plaćeni, a ne da se vraćaju nakon šest meseci nazad pognute glave – rekao je Tončev.

NIKOLA ČUMIĆ ZVANIČNO U OLIMPIJAKOSU: Hteo me je i PAOK, nisam se uopšte premišljao gde ću!

Prvi čovek niškog superligaša dodao je da je cena koja se u medijima pojavila za ovog fudbalera plod spekulacija.

– Cena za Nikolu Čumića od 500.000 koja se pojavila u medijima nije tačna. Radnički je takođe u ugovor stavio i procenat od dalje prodaje igrača, a on će takođe ostati član Radničkog do leta – navodi Ivica Tončev.

FOTO: Olympiacos FC

Potom je podsetio da je dolaskom aktuelne uprave klub postao aktivan na transfer pijaci, te da Radnički pre 2015. godine decenijama nije prodao fudbalera.

Podsetio bih da je Radnički bio u jako teškoj situaciji, a da pre dolaska aktuelne uprave nije prodao nijednog igrača dugi niz godina, te da je svojevremena prodaja golmana Aleksandra Jovanovića za 215 hiljada evra u Dansku bila označena kao istorijski potez – rekao je prvi čovek Radničkog.

Dolaskom uprave na čelu sa Ivicom Tončevim klub je dovodio kvalitetnije igrače nego pre, a to su primetili i veliki klubovi koji kupuju u Radničkom.

Od našeg dolaska u klub, Radnički je stekao poštovanje evropskih klubova koji znaju da umemo da prepoznamo talenat i kvalitet kod mladih igrača koji Radničkom donose boljitak i kroz igru, a i kasnije kroz prodaju tih igrača – ističe Tončev.

Dodao je da Čumić nije jedini na radaru evropskih klubova, ali da Radnički neće prodavati igrače po svaku cenu.

Na stolu imamo ponudu za još trojicu igrača, uprava je odlučila da igrače ne prodajemo tek tako, u ovom prolaznom roku Radnički možda napusti još samo jedan fudbaler – otkriva prvi čovek Radničkog.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter