0
Ostali sportovi

POZIV ZA ZVEZDAŠE: Važno je, svi na utakmicu protiv Vojvodine

Objavljeno: 18.12.19 u 18:56

Hokejaši Crvene zvezde u subotu (ledena hala ‘Pionir’, 21. decembra) od 16 časova i 15 minuta dočekuju ekipu Vojvodine.

Nakon što su u prvom susretu ove dve ekipe crveno-beli iz Beograda slavili u Novom Sadu rezultatom 4:2, u subotu nas očekuje jedan veoma zanimljiv duel.

Naime, Novosađani su se ove sezone pojačali i imaju želju da sa trona domaćeg prvenstva (a ova utakmica se pored IHL-a igra i za domaće prvenstvo) skinu Crvenu zvezdu. Ipak, Zvezda je u prvoj utakmici pokazala ko je gazda u Srbiji, ali crveno-beli oklopnici to moraju da potvrde i u ovom meču.

Zvezda je u dobrom ritmu. Nakon iznenađujučeg poraza od Jesenica, četa Jovice Rusa se dozvala pameti, pa su u dvomeču sa liderom regionalnog takmičenja, ljubljanskom Slavijom, ostvarili dve važne pobede u Ljubljani i pokazali da su i dalje najozbiljniji pretendenti na sam tron.

Takođe, iako Slavija ima osam bodova prednosti, Zvezda ima teoretske šanse da se domogne prvog mesta u regularnom delu, ali za to će joj biti potrebnapobeda i u subotu protiv Vojvodine, ali i u ostalim mečevima do kraja prvenstva.

Ono što će sigurno obradovati Zvezdine navijače je povratak na led Roberta Sabadoša. Naime, nakon završetka prošle sezone, Sabadoš je odlučio da se penzioniše, ali je glad za hokejom kao i želja da pomogne Zvezdi, prevladala, pa će stameni bek biti na raspolaganju treneru Rusu.

Pred ovaj meč, svoja očekivanja izneo je Andreja Cvika.

– Pobede nad Slavijom su nam odlično došle, pogotovo sa te psihološke strane gde nam je nakon poraza u Jesenicama malo opalo samopouzdanje. Posebno su svima drage te dve pobede zbog tih pojačanja iz Olimpije koje je dovela ekipa Slavije i gde je svako podjednako bio zaslužan za te dve dobijene utakmice. Verujem da će ekipa Vojvodine biti dodatno motivisana ovaj put zbog poraza u Novom Sadu, ali mi hoćemo da ovaj prvi deo sezone završimo pobedom i odemo na zasluženi odmor. U njihovom sastavu nema nikakvih promena tako da nam je sve poznato. Mi samo treba da uradimo sve kao na utakmici protiv Slavije i ne bi trebalo da bude problema

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter