0
Boks

POJAČANJE: Čuveni Kubanac postao trener bokserske reprezentacije Srbije (FOTO)

Objavljeno: 18.12.19 u 15:50

Čuveni kubanski trener Horhe Luis Frometa Matoš od danas je prvi trener bokserske selekcije Srbije, Radnički i Sombor spremni za okršaj na Crvenom Krstu.

Bokserski savez Srbije održao je u Beogradu konferenciju za medije na kojo je predstavio novog člana stručnog štaba bokserske selekcije Srbije, poznatog kubanskog stručnjaka Horhe Luisa Frometa Matoša, sumirani se rezultati polusezone i najavljen je derbi 3. kola bokserske Lige između BK Radnički (Beograda) i BK Sombor.

Frometa, jedan od najcenjenijih stručnjaka na Kubi, zajedno sa selektorom Milanom Piperskim radiće sa srpskim bokserima koji se spremaju za olimpijske kvalifikacije u Londonu. Kubanski stručnjak će držati predavanja i trenerima, sve sa ciljem da se unapredi sistem rada i rezultati budu još bolji.

– Srećan sam što sam ponovo došao u Srbiju, gde sam dolazio i ranije, kao i da mogu da pomognem. Vi ste vredni ljudi, sport vam je u krvi kao i Kubancima, sličnog smo mentaliteta, borbeni, izdržljivi, volimo sport, živimo za sport. Imate dobre mlade boksere, veliki potencijal i verujem da će rezultati u budućnosti pokazati i dokazati ovu moju tvrdnju – rekao je Frometa na konferenciji za medije.

Selektor Piperski rekao je da mu je čast što će čuveni Kubanac biti uz reprezentaciju.

– Svi zajedno možemo da učimo od njega i da napredujemo. Siguran sam da će ova saradnja uroditi plodom. U januaru krećemo sa pripremama za kvalifikacije u Londonu, koje će se održati u martu. Čeka nas veliki i težak rad iz kojeg će verujem izaći željeni rezultati – istakao je selektor bokserske selekcije Srbije Milan Piperski.

Na konferenciji za medije bili su i predstavnici BK Radnički iz Beograda na čelu sa predsednikom Miletom Čogurićem, kao i BK Sombora koji je predvodio trener Stojan Knežević, koji će se u subotu sastati u derbiju 3. kola Bokserske lige Srbije.

Kapiteni oba tima Vladan Babić iz Radničkog i iz Saša Milovac Sombora najavili su veliku borbu.

– Domaći teren, domaća publika za koju verujem da će ispuniti halu na Crvenom Krstu biće nam motiv više da ovaj derbi bude bez greške. Završnu reč ostavljamo za ring – rekao je srpski reprezentativac Babić.

BK Sombor je u Ligu 2019/20. Ušao sa velikim ambicijama, pojačani i za kubanca Moju Joangela Guiberta.

– Spremni smo za pohod na titulu, pojačani smo u svim kategorijama i ambicije su nam velike. Radi se svakodnevno na tome i za nas je svaki meč podjednako važan. Gostujemo 21. decembra u derbiju kola klubu sa tradicijom od jednog veka, respektujemo našeg domaćina, ali dolazimo da pobedomo i očekujemo pravi rat u ringu – zaključio je kapiten BK Sombor Saša Milovac.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter