0
Evropske lige

ULAZE U BORBU PROTIV IZGREDNIKA: Čelnici Serije A testiraju softver za prepoznavanje lica na stadionima!

Objavljeno: 17.12.19 u 17:29

Zvaničnici Serije A odlučili su da se ozbiljno bore protiv izgreda na fudbalskim stadionima, a u tome će im pomoći tehnologija.

U želji da zaustave nerede, ali i brzo i efikasno prepoznaju odgovorne za rasističke uvrede, na mečevima elitnog ranga italijanskog fudbala koristiće se i tehnologija za prepoznavanje lica.

NOVI TALAS RASIZMA: Meta je napadač Juventusa, Alegri besneo na vlasti u Italiji! (FOTO)

Radimo na razvijanju softvera za prepoznavanje lica, koji bi se koristio unutar stadiona. Još čekamo dozvolu vlasti za zaštitu privatnosti, ali trebalo bi da je dobijemo uz pomoć vlade. Kada te slike budu dostupne, klubovi će morati direktno da reaguju – rekao je izvršni direktor Serije A Luiđi de Siervo.

POMEŠALI POJMOVE: Albanci se žalili sudiji na rasizam zbog povika ‘Kosovo je Srbija’, Roki ih je ‘ohladio’

Podsetimo učestali su rasistički napadi na stadionima u Italiji, uvrede je trpeo Romelu Lukaku, Frank Kesia, Ronald Vieira i Mario Baloteli, ali i reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić, dok su prošle godine trpeli i Kolarov i Moize Kin

Liga je izabrala po jednog igrača iz svih 20 klubova da se priključe timu protiv rasizma.

Uradićemo za dve godine ono što je Margaret Tačer uradila za deset – rekao je De Siervo, ukazujući na borbu protiv huliganizma na engleskim stadionima osamdesetih godina prošlog veka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter