0
Ostali sportovi

RUKOMETNO USIJANJE: Kragujevac čeka dva pehara kupa!

Objavljeno: 16.12.19 u 10:24

RK Radnički je u prilici da zaokruži uspešnu polusezonu,kao i kalendarsku godinu osvajanjem trofeja Kupa Srbije-grupa zapad u utorak 17.decembra u hali ‘Jezero’, kada će se odigrati finalne utakmice u obe konkurencije našeg najmasovnijeg takmičenja.
Priliku da odbrane pehar osvojen prošle godine, prvi će imati rukometaši Radničkog,koji će u finalnoj utakmici dočekati ekipu Mladost iz Čačka, učesnika prve lige Zapad.

– Vratili smo samopouzdanje i finale Kupa našeg regiona je prava prilika, kako da odbranimo prošlogodišnju titulu osvajača, tako i da trijumfalno okončamo kalendarsku godinu. Prošle sezone smo postigli najveći uspeh, uzevši učešće na fajnal-foru Kupa Srbije, a ove želimo da odemo stepenik više. Pozvao bih navijače da budu uz nas i devojke u finalnim utakmicama i da zajednički proslavimo osvajanje prestižnih titula – najavio je finalnu utakmicu kapiten muške ekipe Radničkog Miloš Stevanović.

Početak utakmice je zakazan za 18 časova a pravdu će deliti sudijski par Stanislav Milošević iz Jagodine i Spasoje Kolak iz Kragujevca.

Nakon njih,na parket dvorane ‘Jezero’ će izaći rukometašice Radničkog, jesenji prvaci Super B lige,koje će pokušati da najuspešniju sezonu kluba zaokruže osvajanjem regionalnog Kupa u utakmici sa srpskoligašem, kraljevačkim Metalcem.

– Pune samopouzdanja dočekujemo mladu i poletnu ekipu Metalca u finalu Kupa-grupe Zapad. Željne smo da dokažemo da titula jesenjeg šampiona Super B lige nije slučajnost i da se možemo nositi i sa ekipama iz višeg ranga, a glavna prepreka ka tom cilju su upravo Kraljevčanke. Ukoliko budemo igrale borbeno, požrtvovano i timski kao tokom cele polusezone, ubeđena sam da neće biti dileme ko će podići pehar i otići u sledeću rundu takmičenja..-optimistična je pred finalni susret kapiten ženske ekipe Radničkog Tijana Petrović.

Meč će startovati u 20 sati a sudijski par čine Dragana Jakovljević i Danijela Sando iz Čačka.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter