4
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA liga

ABA LIGA: Zvezda izgubila od poslednjeplasiranog tima na Jadranu!

Objavljeno: 15.12.19 u 19:57

Košarkaši Crvena zvezde su u 11. kolu ostvarili neočekivan poraz na gostovanju Zadru u dvorani ‘Krešimir Ćosić’ rezultatom 78:76 (14:20, 29:20, 17:28, 18:18).

Pre ovog kola ekipa Zadra bila je najlošiji tim ABA lige sa samo jednom pobedom iz 10 odigranih utakmica, a na iznenađenje mnogih, uspela je da savlada šampiona posle triler završnice.

Izabranici Dragana Šakote počeli su mnogo bolje meč i posle par minuta već stekli vođstvo od devet poena razlike. Domaćin je uspeo da ‘povuče ručnu’ i zaustavi nalet Beograđana, a potom i smanji zaostatak.

Zvezda je u finišu prvog poluvremena imala šest poena prednosti (40:34), a onda je dozvolila neobjašnjiv pad i seriju od 9:0 uz trojku Alena sa polovine igrališta za 43:40 na pauzi.

Potom je u drugom delu Zadar preko Fundića došao do maksimalnih šest poena prednosti, a Zvezda ponovo prišla preko Ognjena Kuzmića i Dejana Davidovca.

Potom se ušlo u neizvesnu i egal završnicu za one sa jakim srcem. Igrači Zvezde ga večeras nisu imali i dozvolili su da u triler završnici pokleknu.

U samu završnicu Zadrani su ušli sa 76:73, ali je Beron pogodio za tri i izjednačio na 76:76. Usledio je tajm-aut na 1,20 do kraja posle kojeg je Zadar poveo sa 78:76.

Na dve sekunde do kraja Zvezda je imala napad za izjednačenje ili pobedu. Faje je šutirao, ali je njegov pokušaj za tri poena bio neprecizan pa je Zadar upisao drugu pobedu na Jadranu ove sezone, dok je Zvezda ostvarila čak peti neuspeh.

Zadar – Crvena zvezda 78:76 (14:20, 29:20, 17:18, 18:18)

ABA liga, 11. kolo;
Dvorana: Krešimir Ćosić;
Sudije: Tomislav Hordov, Uroš Nikolić, Radoš Arsenijević.

Zadar: Uljarević, Alen, Ivanov, Siriščević, Palokaj, Vuković, Mavra, Fundić, Planinić, Keler, Gilbert.

Crvena zvezda: Kuzmić, Braun, Čović, Davidovac, Lazić, Faje, Beron, Dobrić, Gist, Dženkins, Simanić, Odžo.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: ABA liga

0
0

4 Komentara

  1. MOGU SAMO JEDNO DA KAZEM KLOSARI JEDNI,BEDNICI,PACENICI,LENJIVCI,BUBA SVABE,GNJIDE UZIMATE POLA MILIONA EVRA PLATE GAMAD AMERICKA GIST,BRAUN,DZENKINS,FAJE,TATIN SIN,ODZO MAGARAC,KUZMICU IDI U SELO CUVAJ OVCE

    0
    0
    Odgovori
  2. Sta reči za ovaj poraz od fenjerasa Čovicu ne treba psovati samo zenu nego i nesto drugo koliko jos praza treba da imamo da on shvati da nam je potreban jedan organizator igre, ee sad če on da obuce sors i sa svojim sinom zajedno pred navijače,, pitam se sta navijači čekaju dokle ce ovo gledati i trpjeti samo

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovo je sramota. Za 4 godine Zvezda nije imala 5 poraza,a ove sezone već 5 poraza od 11 utakmica. Najskuplji tim ???!!! Očigledno da je kriza duboka i da je ova sezona već izgubljena. Moram zapaziti da Zvezdini navijači i nisu zaslužili bolje rezultate. Već tri godine nešto mudruju i ucenjuju klub,ovo je sve logično . Došlo je do zasićenje,kod rukovodstva a i navijača.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter