0
Ostali sportovi

SNAGA I UMEŠNOST: Uspeh srpske ekipe u Bahreinu!

Objavljeno: 14.12.19 u 22:05

U okviru internacionalnog takmičenja ‘Krosfit’ tročlani tim uspeo je da u žestokoj konkurenciji bude na pobedničkom postolju.

Na prestižnom internacionalnom timskom takmičenju u ‘Krosfitu’ koji je danas održan u Bahreinu, tročlana ekipa Srbije čije su boje branili: Sonja Ćulafić, Predrag Stanković i Srđan Stevanović. Naš tim je pokazao izuzetne rezultate i našli su se na pobedničkom postoju na mestu broj tri.

‘Krosfit’ je visoko intenzivna disciplina, kombinacija funkcionalnih pokreta, preuzetih iz gimnastike, treninga sa opterećenjem i kardio vežbama. Rekreativno bavljenje ovim sportom daje značajne rezultate u poboljšanju kondicije, zdravlja, izgleda i bitno poboljšava raspoloženje.

To su jaki razlozi za što veću popularnost ovog sporta u svetu i kod nas. Veliko interesovanje i podsticanje zdravog takmičarskog duha, su razlog osnivanja takmičenja širom sveta. Sve je više zaljubljenika koji odlučuju da se ozbiljno posvete treninzima i prilagode svoj stil života.

Treba napomenuti da nije reč o Olimpijskoj disciplini (bar za sada) kao sport koji je nastao skoro. Sonja, Peđa, i Srđan su počeli da se bave ‘Krosfitom’ u boks klubu ‘Spartanac’ kod trenera Sretena Bogićevića, koji je doveo ovaj sport kod nas.

Promocija Srbije je uspela rezultatom Sonje Ćulafić (doktor stomatologije i bivša atletičarka), Predrag Stanković (bivši fudbaler Brodarca i Radničkog iz Niša), jedan je od mnogih koje je trenirao Miroslav Čitaković, zaslužan za uspehe svojih učenika, dok je treći član Srđan Stevanović (diplomac ETF-a i trener) učesnik mnogih takmičenja i osvajač više nagrada.

Svi oni naporno treniraju, ulažu trud, vreme i sredstava da bi se oprobali na svetskim takmičenjima. Ovoga puta, kući donose medalje, a kao uvek i zadovoljsto.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter