0
Domaći fudbal

VELIKA ČAST: Trener Metalca Aleksandar Stanković gost Klinsmana i Grujića u Berlinu!

Objavljeno: 12.12.19 u 16:20

Završen je jesenji deo sezone u Prvoj ligi Srbije, a klubovi su na zasluženom odmoru nakon 23 odigrana meča.

Metalac iz Gornjeg Milanovca se nakon odlične polusezone u kojoj je zauzeo drugu poziciju na tabeli nalazi na odmoru, a veoma brzo krenuće se sa planovima za zimski prelazni rok i pripreme za novu sezonu. Trener tima Aleksandar Stanković iskoristio je slobodno vreme da ode do Berlina. Kako bi se dodatno pripremio za nastavak sezone praćenjem rada Jirgena Klinsmana i Herte.

– Odmor od jako teške sezone koja je iza nas koristim da što više vremena provodim sa svojom suprugom koja je poslom u Berlinu. Naravno da je i tokom odmora fudbal neizostavna prica i jednostavno strast – počeo je Stanković.

‘NIJE TAČNO DA SAM ODBIO’: Marko Grujić konačno progovorio o izostanku iz reprezentacije Srbije!

On je period u Berlinu iskoristio za usavršavanje. Proveo je nedelju dana prateći treninge Herte za koju nastupa naš Marko Grujić.

– Uz pomoć prijatelja došao sam do Marka Grujića koji mi je u potpunosti izašao u susret i omogućio da provedem nedelju dana na treninzima Herte i to veliko iskustvo završim sa utakmicom na Olimpijskom stadionu protiv Frajburga. Utisci su jako pozitivni, preciznost i organizacija je nešto što se oseti odmah nakon ulaska u trening kamp. Same građevine su još iz nekog ranijeg doba i taj neki spoljni enterijer ne sme da se menja dok je unutrašnjost kluba sušta suprotnost ističe Stanković.

Trener Metalca podelio je utiske iz trening kampa berlinskog bundseligaša.

Sve je izuzetno savremeno i potpuno podređeno potrebama igrača. Nešto novo od dolaska Klinsmana i prva stvar koja je urađena što se infrastrukture tiče je teretana koja je u potpuno izmenjena i odredjena po najsavremenijim principima treninga. U razgovoru se Markom saznao sam da je odmah doveo specijalistu za fizičku pripremu Verner Leuthard, koji je među najboljima u Nemačkoj i sa dosta iskustva u trenaznom procesu.On ima svoja dva pomoćnika koji su zaduženi za konstantni monitoring trenutnog stanja fudbalera. U stručnom štabu su bivsi reprezentativci Nemačke Aleksander Nuri, Arne Fridrih i kao trener golmana Andreas Kepke – prenosi Stanković svoje utiske.

Stanković je imao prilike da razmeni i iskustva sa legendarnim trenerom Jirgenom Klinsmanom. Trener Metalca ističe da je Nemac odmah po dolasku dosta stvari prilagodio svom režimu rada.

Klinsman je ogromno je fudbalsko ime i oseća se veliki respekt kako igrača,tako i zaposlenih i navijača gde god da se pojavi. Organizacija treninga i uigranost ljudi iz stručnog štaba je nešto što je besprekorno i svako ima svoj deo u toku treninga. Skoro ceo trening iznose asistenti dok je šef uključen samo u momentima kada on oseti potrebu za to. Trenutna situacija kluba nije baš najbolja ali su rezultati od njegovog dolaska krenuli na bolje. Iz onoga što sam video i razgovora, dosta nevidljivih stvari vezanih za ambijent, samopouzdanje i svlačionicu je odradjeno odmah i jasno su definisani lideri unutar ekipe i njihova uloga za naredni period. Pozitivan stav je prisutan baš svuda i konstantna podrška stručnog štaba tokom treninga – poručio je Stanković.

ALEKSANDAR STANKOVIĆ ZA HS: Radimo na vraćanju Metalca gde i pripada!

On dodaje da se treninzi ne razlikuju puno od trenera sa ovih prostora.

Trening je nešto što se ne razlikuje puno od onoga što svako od nas pokušava na svoj način, s tim što se svaki trening snima i u pripremi za sledećeg protivnika ubacuju neki segmenti treninga, kako bi trebali da reaguju u odredjenim situacijama. Razlika je u uslovima za rad i savremenoj tehnologiji koja prati sam trening. Sve u svemu jedno veliko iskustvo i potvrda dobrih stvari koje srpski treneri iako u težim uslovima za rad primenjuju u svojim klubovima – rekao je Stanković. 

Za kraj razgovora Stanković je uputio veliku zahvalnost Marku Grujiću što je učinio sve da se oseća kao kod svoje kuće. U neformalnim razgovorima razgovarali su i o Liverpulu, trenutnoj moći tima sa ‘Enfilda’ i selekciji igrača koja je urađena baš kada je Marko stigao u klub. Bilo je reči i o dolasku Manea, Salaha, Firmina, koji su tada bili daleko od zvezda kakve su danas.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter