0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

RUKOMETAŠICE SRBIJE: Želimo pobedom da završimo turnir

Objavljeno: 12.12.19 u 14:54

Reprezentacija Srbije odigraće sa selekcijom Crne Gore (petak, 3.30 po našem vremenu – 11:30 po lokalnom) poslednji meč na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Biće to borba za peto mesto, u koju obe selekcije ulaze sa već obezbeđenim plasmanom na kvalifikacione turnire za Olimpijske Igre, koji će se održavati od 20. do 22. marta naredne godine.

Posle osam odigranih utakmica, pet pobeda, remija i dva poraza, srpski nacionalni tim došao je po prvi put u poziciju da igra doigravanje za plasman na najveću svetsku sportsku smotru, na kojoj je reprezentacija poslednji put učestvovala kao SFRJ 1988. godine u Seulu. Sudbina je htela da upravo u tom olimpijskom kompleksu tim Ljubomira Obradovića odigra tri pripremne utakmice na „Seul Kupu“ i odatle krene za Kumamoto.

– Ne mogu da kažem da sam očekivala, ali verovala sam da smo sposobne da ostvarimo ovakav rezultat. Ne samo ja, već i svaka devojka ovde. Srećne smo jer smo napravile najbolji rezultat u poslednjih šest godina. Na poslednjih par takmičenja uvek nam je nešto malo falilo, ali sada se dosta stvari poklopilo na pravi način. Jedna utakmica nas je odvojila od plasmana u polufinale, ali će možda već na sledećem prvenstvu ili Olimpijskim Igrama, doći i ta jedna pa osvojimo neku od medalja – kaže levo krilo Sanja Radosavljević i ističe mentalnu snagu tima na turniru na jugu Japana:

– Četiri utakmice u nizu odigrale smo gol za gol. Pokazale smo čvrstinu u tim završnicama, tih poslednjih 10 minuta su uvek bili neizvesni. Ostavile smo iza sebe poznate rukometne nacije poput Nemačke i Danske. Dobro smo igrale, pokazale najbolje od mentaliteta i veliku želju za pobedom. Dobro je krenuo turnir, videla se želja kod svih, neka sreća u timu. Kako kažemo, dan smo započinjali i završavali pesmom. To je nešto što je obeležilo ovo prvenstvo. Tako ćemo odigrati i protiv Crne Gore. Već pričamo i o onome što nas čeka u martu, ali da sačekamo sa komentarima dok ne vidimo s kim ćemo igrati. Primamo stotine poruka iz Srbije, od famillije, prijatelja, ali i nepoznatih ljudi koji nas prate. Ovo je lep rezultat i uspeh koji je obradovao ljude.

Levo krilo Dijana Radojević ne krije zadovoljstvo urađenim na Svetskom prvenstvu…

– Ne skidamo osmehe sa lica. Zadovoljne smo, ostvarile smo ono zbog čega smo i došle u Japan. Naš cilj je bio da se nađemo na kvalifikacionom turniru za odlazak u Tokio, to smo i uradile. Očekujem da pobedimo i Crnu Goru i da igramo na turniru, koji je po mom mišljenju, lakši za nas. Igraćemo rasterećeno, želimo pobedu i jedne i druge, a nadam se da je došlo i vreme da im se revanširamo za poraze na prethodnim prvenstvima. Nikada nismo igrale utakmice u jutarnjem terminu (11:30), biće to jedna specifična utakmica i zbog toga, iako meni to lično neće predstavljati problem.

Dosta mentalne snage bilo je potrebno da se iz četiri poslednja meča izađe sa pozitivnim rezultatima…

– Na prethodnim prvenstvima smo uglavnom dobro igrale prvu fazu takmičenja, a nakon toga smo imale nagle padove. Sada se desilo suprotno. Grupu nismo odradile na najbolji mogući način, ai smo zato glavnu fazu odradile na vrhunskom nivou. Falio nam je taj jedan bod za polufinale, ostaje žal za tom utakmicom sa Norvežankama, ali sve u svemu, moramo biti zadovoljne.

KVALIFIKACIONI TURNIRI

U slučaju osvajanja petog mesta reprezentacija Srbije igraće na kvalifikacionom turniru sa četvrtom ekipom sa SP, Rumunijom i Severnom Korejom.

U slučaju osvajanja šestog mesta, rivali će biti bronzana selekcija sa SP, Švedska ili Mađarska, odnosno, selekcija Kine.

FOTO: RSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter