1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

PROPUŠTENA PRILIKA: Srbija u 2021. godini gubi učesnike u Ligi Evrope…

Objavljeno: 12.12.19 u 17:14

Već smo napamet naučili tokom jesenjeg dela fudbalske sezone da 15. mesto na UEFA listi donosi boljitak srpskom fudbalu, nažalost, Srbija će i u sezoni 2020. i 2021. ostati ispod crte.

Šta to znači za srpske klubove? Srpske klubove ćemo sigurno naredne sezone gledati u Ligi Evrope, dok će godinu dana kasnije Srbija predstavnike imati tek u ‘trećoj ligi’pod imenom Konferencijska liga u kojoj će pravo nastupa imati tri predstavnika iz Srbije. Nažalost, neće biti nijednog u Ligi Evrope. Tačnije, prvak Srbije će se i dalje boriti za mesto u Ligi šampiona, a ako to ne bude uspeo, onda će nastupati u Ligi Evrope. Dok direktnih učesnika više nećemo imati.

ČEFERIN GOSTOVAO NA ‘MAKSIMIRU’: Posle meča je ozbiljno ocrnio Hrvate!

Crvena zvezda i Partizan su evropsku odiseju ove sezone odlično počeli, nadali su se da će izboriti ‘evropsko proleće’ što bi donelo famozno 15. mesto Srbiji i dva učesnika u LŠ, ali i LE… Usledili su dueli sa evropskim velikanima Mančesterom, Bajernom, Totenhemom, Olimpijakosom, i AZ-om, te je mesto koje je bilo tako blizu, sada udaljeno svetlosnim miljama od srpskih predstavnika.

Na kraju grupne faze takmičenja u Ligi šampiona i Ligi Evrope, Škotska je zahvaljujući rezultatima svojih najboljih klubova završila na 15. poziciji sa koeficijentom 26.375. Ispod su ostali Kipar (26.250), Grčka (25.700), Srbija (25.000)… Ali, Grci još imaju Olimpijakos u nokaut fazi Lige Evrope, Kiprani APOEL, Škoti Seltik, tako da će se gotovo sigurno poredak na listi još menjati do kraja godine, ali ne i za Srbiju.

Zapratite najjaču sportsku stranicu na Instagramu – HotSport 

FOTO: Crvena zvezda / Nikola Mitić 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter