1
Domaći fudbal

LE: Sada još više boli Holandija, Partizan ‘razbio’ Astanu, oproštaj od Evrope pobedom (VIDEO)

Objavljeno: 12.12.19 u 22:51

Navijači Partizana su večeras u Humskoj imali priliku da vide lepu fudbalsku predstavu i pobedu crno-belih od 4:1.

Partizan je došao do druge najubedljivije pobede u evropskom meču, a crno-beli će ispasti iz grupe uprkos osvojenih čak osam bodova. Odlično je Partizan večeras igrao, rasterećenost je dala Partizanu snage da večeras na oproštaju od domaćih navijača zaigra odličan fudbal. Duel je obeležila povreda Vladimira Stojkovića, ali i dva pogotka Umara Sadika

Partizan je iz prvog napada na meču došao do vođstva. Sadik se gradio u šesnaestercu Astane, dugo je Nigerijac držao loptu, onda ju je prosledio do Sume koji je sa deset metara šutirao, odbranio je Erić, da bi nakon odbitka Suma doneo prednost Partizanu.

Partizan je kontrolisao igru u nastavku meča, imao nekoliko dobrih prilika, a do drugog gola došao je u 22. minutu meča. Pritisnuo je Umar Sadik zadnju liniju gostiju, pritisak je dao rezultata, loš pas završio je u nogama Tošića, koji šalje do Sadika, a on bez mnogo problema donosi novu radost domaćim navijačima.

Da to ne bude sve pobrinuo se Takumo Asano samo četiri minuta kasnije. Dodao je Sadik do japanskog reprezentativca, on je krenuo u solo akciju, našao je prostora, a niko nije uspeo da parira njegovoj brzini, te je Partizan došao do trećeg pogotka u meču u 26. minutu.

Tek u 28. minutu Astana je zapretila domaćinu. Rotariju je izašao pred Stojkovića, a čuvar mreže Partizana izašao je kao pobednik. U 43. minutu ponovo je Rotariju ugrozio gol Partizana, a Stojković još jednom majstorski reaguje.

U drugom poluvremenu znatno ofanzivnija Astana. Ostojić je u odsudnom momentu blokirao Kižničenka igrao se 50. minut, a Pavlović samo minut kasnije uspeva da sa gol linije ukloni opasnu loptu gostiju. Rumunski fudbaler Rotariju je još jednom zapretio, ponovo je Stojković dobro reagovao.

FOTO: FK Partizan

Sevnula je sjajna kontra Partizana, istrčao je odlično Asano, prosledio do Sadika, ovaj je izašao sam pred Erića, a onda obišao golmana i rutinski pogodio.

Uzvratio je Rotariju već u sledećem napadu. Pokušao je nešto između šuta i centaršuta, uspeo je da prevari Kljajića i postigne počasni pogodak za Astanu.

Imao je Pavlović priliku da postigne prvenac u Ligi Evrope, ali je odlično reagovao golman gostiju i otklonio je opasnost. 

 

PARTIZAN – ASTANA  4:1 (3:0)
(Suma 4, Sadik 21, 76, Asano 26 – Rotariju 79)

Beograd – Stadion Partizana
Gledalaca: oko 10.000
Sudija: Filip Glova (Slovačka)
Partizan Stojković (od 70. Kljajić) – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Tošić, Suma (od 64. L. Pavlović), Asano – Sadik (od 83. Stevanović)

Astana: Erić – Rukavina, Postnjikov, Logvinenko, Šomko – Rotariju, Majevski, Sigurjonson (od 85. Žanga), Bejsebekov – Kižničenko, Murtazajev (od 47. Pertsuk)

FOTO: Partizan 

0
0

1 Komentara

  1. Ahahahaha, ovaj bedak se raduje kao da je dao pobedonosni gol protiv Partizana, ovaj iz Astane, mizerija od igraca.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter