0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

SRPKINJE PREŽIVELE DRAMU: Remi sa Danskom, san o OI i dalje živi!

Objavljeno: 11.12.19 u 13:05

Rukometašice Srbije preživele su dramu u Kumamotu. Naše dame odigrale su nerešeno protiv Danske 26:26 i tako sačuvali šansu da se nađu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Srpkinje su furiozno odigrale prvo poluvreme, nošene na krilima odbrane sjajne Katarine Tomašević koja je imala velikih dvanaest odbrana za 30 minuta. Kako je vreme odmicalo u prvom delu meča Srbija je igrala sve bolje. Na poluvreme su srpkinje odnele prednost od 14:11.

U drugom delu usledio je pad Srbije, te je Danska preuzela primat. Srbija je imala tri napada za tri gola prednosti pri rezultatu 20:18, ali je usledila serija grešaka.

Nepogrešiva je bila Slađana Pop-Lazić sa 6 golova, Liščević je postigla jedan manje, a Lavko i Stoiljković po 4 gola. Katarina Tomašević je na kraju imala 18 odbrana, a kod Danske najefikasnija je bila Stine Jorgensen sa 6 golova.

Ukoliko Norveška pobedi Nemačku Srbija će biti treća u grupi i obezbediće učešće na predolimpijskom kvalifikacionom turniru, a ukoliko Nemice pobede ili odigraju nerešeno Srbija će se u noći između četvrtka i petka boriti za sedmu poziciju sa Švedskom ili Crnom Gorom, a to je pozicija koja donosi nastup u kvalifikacijama za Tokio.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter