0
Ostali sportovi

MINI-PRIPREME VATERPOLISTA: Seniori i omladinci Srbije iz Kragujevca u nove pobede

Objavljeno: 10.12.19 u 12:48

Seniorska i omladinska reprezentacija Srbije u vaterpolu, odradile su pripreme na bazenu Sportskog privrednog društva „Radnički“ u Kragujevcu, od 6. do 9. decembra.

Selektor našeg najjačeg nacionalnog sastava, Dejan Savić, okupio je uglavnom momke iz domaćih timova, na koje ozbiljno računa u budućnosti posle najavljene smene generacija, i na sparing treninzima pomogao predvodniku omladinske reprezentacije, Urošu Stevanoviću, svom doskorašnjem pomoćniku sa kojim je osvojio sve što se osvojiti moglo, da uigra tim za Svetsko prvenstvo.

„Delfinčići“ su danas otputovali u Kuvajt, gde ih od 12. do 20. decembra očekuje smotra najboljih svetskih reprezentacija. Srbija je slobodna prvog dana, a zatim u okviru grupe A igra sa Japanom (petak), Južnom Afrikom (subota), Hrvatskom (nedelja) i Kinom (ponedeljak). Najbolji iz četiri grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirani i trećeplasirani razigravati u osmini finala.

Veći deo priprema, sprovedenih u nekoliko faza, omladinci Srbije odradili su u Kragujevcu, gde trener Uroš Stevanović vodi ekipu Radničkog, a zanimljivo da su po trojica igrača domaćeg tima dobila poziv u obe selekcije. Pod palicom „A“ trenera Savića radili su Lazar Dobožanov, Nikola Lukić i Nebojša Toholj, dok će boje omladinske reprezentacije Srbije braniti Nemanja Stanojević, Stefan Branković i Luka Pljevančić. Svi oni su nedavno osvojili Kup Srbije sa Radničkim kao i Danil Frolov, koji će na Svetskom prvenstvu za omladince predstavljati Rusiju. Pod kapicom Srbije u Kuvajtu naći će se i dva igrača ponikla u kragujevačkom timu, koja su ove sezone promenila sredinu – Petar Mitrović iz Partizana i Pavle Gavrilović iz Šapca, a u stručnom štabu Srbije je i koordinator mlađih selekcija Radničkog, Dragan Kozomora.

– Očekivanja bilo koje selekcije Srbije su uvek najveća, ali ova ekipa je dosta podmlađena. Imamo samo jednog igrača 1999. godište, svi ostali su mlađi. Čak sedmorica igrača će i naredne godine imati juniorski staž. Prošle godine smo na Evropskom prvenstvu bili šesti. Idemo korak po korak, sa ciljem da dobijemo svaku utakmicu. Svi timovi su izjednačeni, možda jedna ekipa malo odskače, ali mislim da je sve otvoreno i nadam se da ćemo doći do medalje – rekao je selektor Uroš Stevanović.

Vaterpolista Radničkog, Stefan Branković, dodao je da reprezentativci sa velikom dozom optimizma odlaze u Kuvajt.

– Trenirali smo dobro tokom celog leta. U završnoj fazi odigrali smo i nekoliko pripremnih utakmica, u kojima smo dobro delovali. Spremni smo i u odličnoj smo formi, pa su i očekivanja najviša. Nadamo se zlatu – kazao je Branković.

Jedan od najmlađih reprezentativaca, Luka Pljevančić, bio je i najmlađi član tima Radničkog koji je osvojio Kup.

– Srce je puno kada saznate da idete sa starijim momcima na Svetsko prvenstvo. Rad u klubu je zaslužan za to. Imamo vrhunske trenere koji ulažu dosta u nas i rezultati sami od sebe dođu. Na treninzima se trudite i zalažete i onda odete na Svetsko prvenstvo i uzmete medalju – kaže Pljevančić.

Sastav Srbije: Pavle Gavrilović (Šabac), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Đorđe Vučinić (Šabac), Nemanja Stanojević, Stefan Branković, Luka Pljevančić (Radnički), Kristian Šulc, Marko Radović, Vasilije Martinović (Crvena zvezda), Andrej Barać, Aleksa Nešić, Petar Mitrović (Partizan), Aleksa Cvetković (Niš).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter