1
Boks

OSTAVILA NAS JE BOKSERSKA LEGENDA: Preminuo Zvonimir Vujin (VIDEO)

Objavljeno: 09.12.19 u 14:02

Bio je čovek za koga su govorili da u pesnicama ima dinamit, višestruki pobednio šampionata Jugoslavije, napustio nas je u 76. godini života.

Zvonimir Zvonko Vujin važio je za jednog od najboljih boksera sa prostora Srbije. Bio je jedan od najboljih boksera u lakoj kategoriji u Jugoslaviji, evropi i svetu.

Jedan od najboljih srpskih boksera Zvonimir Zvonko Vujin preminuo je danas u 76. godini. Rođen je 28. juna 1943. godine u Zrenjaninu, važio je za jednog od najboljih boksera lake kategorije bivše Jugoslavije, Evrope i sveta šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka.

Kao član bokserskog kluba Banat i reprezentacije tadašnje Jugoslavije bio je prvat države, Balkana, Mediterana, vicešampion Evrope, a najveći uspeh koji je ostvario jesu dve olimpijske medalje u boksu. Bio je dobitnik ‘Zlatne rukavice’ 1965. godine i ‘Oskara 1971. godine.

Četiri puta bio je šampion Jugoslavije, tri puta prvak Balkana, mediteranski šampion bio je 1967. godine, a iste godine i vicešampion Evrope. Na Olimpijasi u Meksiku 1968. godine i igrama u Minhenu osvojio je bronzanu medalju.

Sahrana Zvonka Vujina je u utorak, 10. decembra, u 15 časova, na Evangelističkom groblju u Zrenjaninu.

0
0

1 Komentara

  1. Imao je neverovatnu levicu koju mnogi suparnici nisu ni videli a kamoli zapamtili. Legenda zrenjaninskog sporta. Sada bi grad terebao da nazove sportsku dvoranu po njemu umesto „Medison“. Ko je taj „Medison“ i cime je zaduzio grad?

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter