0
Ostali sportovi

KALKULACIJE: Evo kako Srbija može do plasmana u polufinale SP!

Objavljeno: 09.12.19 u 17:52

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sa dve pobede u drugoj fazi Svetskog prvenstva u Japanu podigla je očekivanja na viši nivo.

Nakon što je Srbija savladala Nemačku (29:28), a Norveška selekciju Južne Koreje (36:25), mnoge stvari u grupi I su jasnije.

Pred poslednje kolo koje se igra u sredu ujutru po srednjeevropskom vremenu sastaju se Srbija – Danska, Nemačka – Norveška i Holandija – Južna Koreja.

Postoje dva scenarija da bi se srpske rukometašice plasirale u polufinale, naravno, uz obaveznu pobedu Srbije nad Danskom.

Najpre će od sedam časova Južna Koreja morati da savlada Holandiju i tako je izbaci iz dalje konkurencije. Potom će biti potrebno da Norveška remizira ili savlada Nemačku, te bi u tom slučaju dalje išla Norveška kao prva i Srbija kao druga selekcija.

To je najrealnija opcija po kojoj bi izabranice Ljubomira Obradovića završile među četiri najbolje reprezentacije na svetu. Takođe, i u slučaju da Srbija remizira sa Danskom, a Nemačka i Holandija izgube, opet bi naša selekcija išla u polufinale.

Međutim, važno bi bilo i obezbediti treće mesto po kom bi se naše devojke plasirale u kvalifikacije za Olimpijske igre.

To bi bio slučaj da Srbija uđe u trougao sa Nemačkom i Holandijom, ili sa Norveškom i Holandijom (u zavisnosti od ostalih rezultata).

U svakom slučaju, Srbija bi morala da ide na pobedu protiv Dankinja. Šanse za plasman u polufinale nisu male…

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter