0
Domaći fudbal

Foto: FK Partizan / M. Todorović

SLS: Sadik i Suma za mir u Partizanu (VIDEO)

Objavljeno: 08.12.19 u 15:25

Partizan je u 20. kolu golovima Umara Sadika i Sejdube Sume slavio na gostovanju Radu rezultatom 2:1 (1:1).

Dosta turbulentno je bilo u Partizanu u prethodnih 10-ak dana. Od meča u Hagu i prokockanih 0:2 u finišu, potom i gubitka od Napretka posle identične prednosti, trener Savo Milošević je najavio da će biti promena, čak i nagovestio svoj odlazak, ali je od toga ipak odustao i poručio da će ostati do kraja sa timom.

To se moglo osetiti u prvih pola sata ovog susreta, jer crno-beli nisu uspevali da stvore prave šanse, sve do 33. minuta kada su i poveli.

Aleksandar Lutovac odlično je prošao po desnoj strani, pogodio usamljenog Umara Sadika, a potom je Nigerijac lepo pogodio ugao za vođstvo.

Međutim, samo dva minuta kasnije je Partizan primio gol. Rad je već u sledećem napadu napao, Stojković je spasio svoj gol i poslao loptu u korner. Iz njega je Riznić nadskočio Zdjelara i lopta je prevarila Stojkovića za 1:1.

U finišu poluvremena Umar Sadik je dobio udarac u glavu zbog kog je morao da reaguje medicinski tim, a izraz lica odavao je sliku da nije bila bezazlena situacija.

Posle osam minuta igre u drugom poluvremenu Partizan je ponovo došao do prednosti na stadionu ‘Kralj Petar Prvi’.

Akcija je išla po levoj strani, usledio je centaršut u šesnaesterac, a kako je Umar Sadik odvukao nekoliko igrača odbrane Rada, Sejduba Suma je ostao usamljen.

Gvinejac je šutirao iz prve, lepo zahvatio loptu i precizno je poslao u sam ugao gola za 2:1.

Kako je meč odmicao, tako se u redove Partizana uvlačila ponovo zebnja da se ne ponovi situacija iz duela protiv AZ-a i Napretka. Budući da nisu uspevali da prelome meč, morali su da se uzdaju u odbranu.

Ona je poklekla u 77. minutu kada je Aleksandar Busnić usamljen sa desetak metara šutirao, ali je Vladimir Stojković nekako odbranio i sprečio novi kiks ‘parnog valjka’.

RAD – PARTIZAN 1:2 (1:1)

Strelci: Riznić 35 – Sadik 33, Suma 53;
Stadion: Kralj Petar Prvi;
Sudija: Miloš Milanović;
Žuti kartoni: Kovačević 78, Busnić 86 – Suma 30, Sadik 65.

RAD: Marković – Milošević, Jagodić, Bašanović, Petrović – Šaka (od 82. Zogović), Busnić – Ilić (od 55. Bjedov), Riznić (od 72. Kovačević), Stević – M. Trifunović.

PARTIZAN: Stojković – Lutovac, Ostojić, S. Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho (od 75. Natho) – F. Stevanović (od 62. Tošić), Suma, Asano – Sadik (od 86. Ivanović).

Superliga Srbije, 20. kolo

Subota

Crvena zvezda – Spartak 3:1 (2:1)
(Žander 31, Tekijaški 40 ag, Tomane 51 – Denković 21)

Nedelja

Rad – Partizan 1:2 (1:1)
(Riznić 35 – Sadik 33, Suma 53)

15.00 TSC – Vojvodina
15.00 Javor – Voždovac
15.00 Napredak – Mačva
15.00 Proleter – Čukarički
15.00 Radnički – Mladost
15.00 Radnik – Inđija

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter