2
AdmiralBet ABA Liga

MIJAILOVIĆ NAJAVIO NOVO POJAČANJE: Stiže centar! Otkrio priču o Smailagiću, ali i slučajevima Pecarskog i Pažina

Objavljeno: 08.12.19 u 09:55

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović govorio je o aktuelnim temama, stabilizaciji kluba, ali i željama oko novog transfera.

U intervjuu koji je dao za ‘Novosti’, Mijailović je još jednom potvrdio da konstantan cilj kluba ostaje plasman u Evroligu, bilo kroz osvajanje ABA lige ili Evrokupa, bilo kroz dobijanje licence.

– Mi smo morali da promenimo strategiju, jer želimo u budućnosti da budemo jedan od 16 klubova sa licencama. Ne možemo da živimo u prošlosti i da narednih pet decenija pričamo o uspesima koje smo ranije pravili. Nama su potrebe mnogo veće od onoga što nudi Pionir, i prelazak u Arenu je bio preko potreban. Imamo ugovor na pet godina, tu u ‘maloj areni’ i treniramo, a mislim da je pet godina dovoljno vremena da izgradimo našu trenažnu dvoranu. To ne možemo bez pomoći države, ali borićemo se. Partizan nikada to nije uradio od 1945. godine – rekao je Mijailović za ‘Novosti’.

Partizan ove sezone ima mnogo veći prihod od karata, baš zbog prelaska u Štark arenu.

– Prihod od karata, bilo sezonskih, dnevnih ili loža koje smo prodavali manjim kompanijama, ove godine je projektovan na preko milion evra, i to se ostvaruje. Taj iznos mnogo znači za naše poslovanje, a nekada je ta kategorija bila zanemarena u klubu. Hvala ljudima koji podržavaju Partizan, jer je velika razlika da li imate taj milion ili ga nemate.

Mijailović je otkrio da je meta Partizana bio sadašnji košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Alen Smailagić.

–  Dve godine smo mi radili na tome, ali on nije želeo da dođe. Skautirali su ga i evropski klubovi, bio je pod radarom Reala i nismo imali nikakvu šansu, iako smo nudili sredstva za obeštećenje.

Najavio je dolazak novog centra posle raskida ugovora sa Artjomom Parahuskim, a dotakao se i slučajeva odlaska iz kluba dvojice talenata, Marka Pecarskog i Đorđa Pažina.

– Kada su roditelji menadžeri, onda igrači često ne iskoriste potencijal koji imaju. Mame i tate imaju preveliku želju da im deca napreduju brže nego što mogu. Ako nekom klincu koji ima 17 godina utuvite u glavu da je NBA zvezda, da je već negde u Americi sa ozbiljnim milionima, a nije zaradio ni 1.000 dinara u Srbiji, onda vi njemu upropastite percepciju o košarci. Rezultati se postižu isključivo na parketu, ne pričom, ne pritiskom, ne novinskim tekstovima – podvukao je Mijailović.

0
0

2 Komentara

  1. Kakve veze ima Mijailović sa Euroligom i sa košarkom uopšte?Ko je on?Jei partizan privatizovan?Molio bih hotsport,kao partizanov glasnik,da mi odgovori.

    0
    0
    Odgovori
  2. O kakvoj bre licenci prica ovaj covek ? To se nikad nece desiti , ne samo Partizanu vec i Zvezdi . Trazi se veliki grad iz bogate drzave , tu tradicija ne igra ulogu . Pravo pitanje je hoce li ABA imati prohodnost . Lepo je i ocitao lekciju roditeljima koji imaju veliku ambiciju a nemaju pojma o zivotu i kosarci ( pogotovo Pecarski )…eto malo pouke od coveka koji je postigao 100 puta vise od realnog kapaciteta

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter