0
Domaći fudbal

NESVAKIDAŠNJA PRIČA: Srbin u Dubaiju osnovao tim po uzoru na Fiorentinu i ima jednu želju…

Objavljeno: 06.12.19 u 15:40

Fudbal je igra koju obožavaju širom sveta, a mnogim našim državljanima u inostranstvu fudbal je svojevrsni odušak od naporne svakodnevnice.

Naša današnja priča stiže iz Dubajia gde je Ivan Paunović odlučio da sledi svoj san i uz pomoć prijatelja osnuje fudbalski klub po uzoru na njegov omiljeni tim italijansku Fiorentinu.

– Za Fiorentinu navijam iz vremena kada je član kluba bio Gabrijel Batistuta, ali nikada nisam imao mogućnost da odem u Firencu. Gledao sam njihov duel u Rumuniji kada su igrali sa Klužom. Kao i protiv Pandurija u Kupu UEFA – počeo je Paunović.

Ivan je poslom krenuo za Ujedinjene Arapske Emirate, a uhlebljenje je našao u Dubajiu.

Život ovde nije lagan kako se to predstavlja na Instagramu, našao sam posao i nisam imao mnogo vremena za fudbal. Nakon godinu dana počeo sam da igram ‘Kežual fudbal’. Uplatite 10 eura i igrate sa ljudima koji se istim povodom okupe. Odlučio sam se da osnujem klub sa svojim prijateljem Lukom Belim. Počeli smo da zovemo ljude da nam se priključe – rekao je Paunović.

Prvobitno je bio plan da igraju 11 protiv 11 igrača, ali je za samu organizaciju potrebno dosta sredstava.

– Odlučili smo da zaigramo ‘7a side‘ ligu u Dubai Amateur Football League (DAFL). Tu smo za tri meseca osvojili tri titule. Nakon nekoliko meseci za nas to više nije predstavljalo toliki izazov. Trenutno klub ima dvadesetak igrača. Potom smo se prijavili za EFA ligu (Expat Football Association) u Premijer ligu 1 koja počinje u januaru. Brojaće od 6-10 timova, a u ligi igraju igrači iz celog sveta – objašnjava osnivač ‘Viole’ iz Dubaija Paunović.

U klubu trenutno ima veliki broj fudbalera sa naših prostora, ali i igrača iz drugih zemalja. Kroz tim je prošlo dosta igrača. lokalci iz Dubajia,, igrači iz Palestine, Jordana…

– Roster tima trenutno čine Luka Vorgučin, Miodrag Stanišić, Aleksandar Milovanović, Stefan Vujošević, Nemanja Petrović, Nikola Radovanović, Milovan Đeković, Bojan Dulović, Milan Dulović, Milan Milak, Dejan Ćirović, Miloš Velimirović, Stefan Stojanović, Vojislav Budrovac, Marko Vještica, Dragan Maksimović i internacionalci Jad Fekir iz Libana, Didžej Kleu iz Kameruna i Ahmed Darviš iz Egipta – ističe Paunović.

Osim na terenu, Fiorentinu iz Dubajia krasi odličan timski duh i veliko prijatljstvo na terenu, kao i van terena.

Mnogi su ljubomorni kada vide kako se družimo. Provodimo zajedno praznike, rođendane, zajedno slavimo sve naše uspehe. Ono što nas održava jeste ljubav ka Fiorentini. Taj klub je za nas sve i ne radi se samo o fudbalu. Dosta njih želi da bude deo tima, a naš sistem odabira igrača traži one koji imaju imaju srce, i da pre svega budu dobri ljudi na prvom mestu. Desi se i da Real Madrid izgubi, ono što je bitno jeste da se slažemo – rekao je Ivan.

Paunović ima jednu želju koja bi voleo da mu se ostvari uskoro.

Adrijan Mutu je moj idol iz vremena kada je igrao za Violu, a nedavno sam saznao da trenira klub u Abu Dabiju i od tada ga proganjam na instagramu da dođe da odigra sa nama prijateljski meč ili bar da se uslika u ‘našem’ dresu i da na grudima ima naš grb. – otkriva Paunović neostvarenu želju.

Svom psu je dao ime Franki po stadionu Fiorentine ‘Artemio Franki’ ističe da je i on veliki navijač Viole.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter