1
Košarka

ABA LIGA: Partizan uraganskom završnicom slavio u ‘svojoj’ hali, rafal Redinga na kraju! (VIDEO)

Objavljeno: 06.12.19 u 21:51

U derbiju 10. kola regionalne ABA lige Partizan je bio bolji od Mega Bemaksa u dvorani ‘Ranko Žeravica’ na Novom Beogradu rezultatom 98:77.

Uglavnom su nam poslednjih sezona Mega i Partizan priređivali atraktivne košarkaške predstave, a tako je bilo i ovog puta. Posebno u prvom poluvremenu u kom smo gledali rafal domaćina i rano vođstvo, zatim i odgovor gostiju.

Mega je na početku bolje startovala i brzo povela sa 15:6, a kasnije u drugoj deonici imala i dvocifrenu zalihu, ali nju mladi igrači domaćeg tima nisu uspeli da sačuvaju.

Izabranici Andree Trinkijerija su počeli da pogađaju šuteve iz igre i stigli do izjednačenja (49:49), a na poluvreme se otišlo sa 51:49 u korist Mege.

U trećoj deonici gledali smo egal meč, sa znatno jačim odbranama i manjim brojem poena. Takav tempo, ispostavilo se na duže staze, ipak je više odgovarao Partizanu.

Tvrda odbrana neutralisala je do tada šuterski raspoloženi tim Dejana Milojevića, pa su im i procenti šuta značajno pali do kraja meča.

Početkom četvrte deonice krenula je strašna serija crno-belih kojom je meč prelomljen. Raspucali su se gosti, te vezali 12 poena bez ijednog primljenog.

Prekinuo ju je Ašćerić trojkom, ali je potom usledila nova serija za ukupnih 19:3 i tako je slomljen otpor večeras veoma dobre ekipe Mege.

Do kraja se navijačima predstavio i novajlija Redži Reding sa dve trojke i tako najavio da bi mogao da bude veliko pojačanje.

Najefikasniji na ovom meču bio je Nemanja Gordić sa 22 poena, 17 je ubacio Novica Veličković, a poen manje Rašon Tomas. Dvocifren je bio i Rade Zagorac sa 13, a Reding sa 11.

U domaćem timu Marko Simonović se istakao sa 18 koševa, a 16 je imao Luka Ašćerić.

ABA liga, 10. kolo

Petak

Cibona – Igokea 66:91
Mega Bemaks – Partizan 77:98

Subota

18.00 Budućnost – Cedevita Olimpija
20.00 Krka – Mornar

Nedelja

18.00 Crvena zvezda – FMP

Ponedeljak

18.00 Primorska – Zadar

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: Mega Bemax/Ivica Veselinov

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter