0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

TRIJUMF U SUBOTICI: Zvezdini kadeti osvojili jesenju titulu

Objavljeno: 05.12.19 u 15:51

Kadeti Crvene zvezde savladali su Spartak (3:1) golovima Stankovića, Brankovića i Đurića, čime su krunisali fenomenalnu polusezonu koju su završili na liderskoj poziciji.

U uvodnim trenucima meča se uglavnom igralo na sredini terena. Pokušavali su izabranici Marka Neđića da pas igrom ugroze gol domaćih. Pretili su crveno-beli kadeti preko Stankovića i Kneževića, a na drugoj strani se pravovremenom intervencijom istakao Petrović i otklonio opasnost pred golom koji čuva Ćopić.

Crvena zvezda je u 26. minutu došla do prednosti. Probio je Ikanović po levom boku, poslao preciznu povratnu loptu za Stankovića koji iz natrčavanja šutira u dalji ugao Dulićevog gola. Imali su domaći priliku u 36. minutu, ali je spretno intervenisao Ćopić i zakačio loptu tik ispred Vrbljanca koji je bio u dobroj poziciji da postigne gol. Vrlo zapažen u prvom delu igre bio je Ikanović koji je svojim prodorima zadavao velike muke odbrani gostiju, a tako je bilo i u 40. minutu kada je oštro centrirao i pokušao da spoji Lazetića sa golom, ali je Dulić krajnjim naporima to uspeo da neutrališe.

I u drugom poluvremenu u glavnoj ulozi bio je Dušan Ikanović. Sjajno je centrirao u 51. minutu i pronašao Mituljikića koji glavom šutira tik pored stative. Kao da je taj pokušaj dodatno motivisao Zvezdine fudbalere koji su potom prešli u totalnu ofanzivu i pretili, prvenstveno preko Borovića. Beležimo i pokušaj Stankovića, kada je iz iste pozicije sa koje je postigao gol u prvom delu igre, šutirao preko gola.

Mogao je Stanković da se upiše u strelce i u 72. minutu kada se našao pred Dulićem, ali šutirao pored gola. Ipak, mrežu domaćih pogodio je Branković pet minuta kasnije. Driblao je u kaznenom prostoru, namestio se na desnu nogu i lucidno pogodio rašlje gola koji čuva Dulić.

Rezultat je smanjio Simin u 83. minutu, ali je pitanje pobednika rešio Đurić u 89. minutu kada je bio najviši u skoku i glavom pogodio mrežu Subotičana, čime je crveno-beli tim zabeležio nova tri boda i završio polusezonu na prvoj poziciji.

Spartak – Crvena zvezda 1:3 (0:1)

Strelci: Stanković u 26, Branković u 78. i Đurić u 89. minutu za Crvenu zvezdu, a Simin u 83. minutu za Spartak.
Sudija: David Matić.
Žuti kartoni: Ćopić (Crvena zvezda), Vrbljanac, Đekić, Dimković (Spartak).
Crveni karton: Vrbljanac (Spartak).

Spartak: Dulić, Rac (od 77. Milijić), Miodragović, Vrbljanac, Đekić, Arsović (od 88. Terzić), Žurkić, Dimković, Hrstić, Andrić, Kopunović (od 81. Simin).

Crvena zvezda: Ćopić, Krstić (od 84. Lazić), Ikanović, D. Petrović, Đurić, Ćurić, Knežević (od 90. Maksimovski), Stanković, Lazetić (od 46. Borović), Branković (od 86. B. Petrović), N. Mituljikić (od 55. J. Mituljikić).

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter