0
Ostali sportovi

FOTO: RSS

SP ZA RUKOMETAŠICE: Srbija poražena od Holandije, za drugi krug sa Slovenijom

Objavljeno: 05.12.19 u 11:53

Reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Holandije 23:36 (11:20) u četvrtom kolu grupe A na Svetskom prvenstvu u Japanu.

Najbolje srpske rukometašice nisu prikazale igru iz prethodna tri meča na šampionatu sveta, a Holanđanke su bile bolje u svim segmentima igre od samog starta.

Već do devetog minuta, rastrčane i raspucane Holanđanke naterale su selektora Ljubomira Obradovića da uzme tajm-aut kod rezultata 5:1.

Polman, Abing i Hejden lako su nadigravale srpsku odbranu i povećavale prednost sve do 12:5 u 17. minutu, kada Srpkinje koriste dva perioda sa igrače više da se približe (12:7), ali i ne da ozbiljnije ugroze rivalke.

Otišle su Holanđanke do poluvremena na +9 (20:11), a do kraja meča rutinski su održavale visoku prednost i sasvim zasluženo slavile.

Utakmicu odluke, od koje zavisi plasman u glavnu fazu takmičenja, izabranice selektora Obradovića igraju sa Slovenijom u petak (sedam časova po našem vremenu – 15 po lokalnom)

SRBIJA – HOLANDIJA 23:36 (11:20)

Dvorana: Akva dom u Kumamotou

Srbija: Risović , Tomašević , Radosavljević, Trifunović, Števin , Lavko , Nikolić , Janjušević, Kojić, Pop Lazić, Radojević , Obradović, Jovović, Stoiljković , Liščević , Cvijić.

Holandija: Kramer, Hejden, Bont, Abing, Nuser, Snelder,Vetering, Dulfer, Freriks, Smits, Smets, Duijndam, Vester, Holsher, Polman.

TABELA: Norveška 6, Holandija 6, Srbija 4, Slovenija 4, Angola 2, Kuba 0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter