Srbija je upisala i drugi poraz na Svetskom prvenstvu za rukometašice u Japanu.

U četvrtom kolu selekcija Holandije bila je bolja rezultatom 36:23. Selektor Ljubomir Obradović nije bio zadovoljan prikazanom partijom.


– Čestitke Holanđankama, nismo bili na nivou od pre dva dana. Nismo bili ni blizu onoga što smo očekivali i pružali u želji i borbenosti. Gde je to iščezlo, to je drugo pitanje. Nama je bila potrebna borbena utakmica kako bi preneli dva boda, ovako moramo protiv Slovenije da se vratimo u igru i pokušamo da pobedimo i promenimo kompletan odnos prema igri.

Protiv Slovenije ćemo se boriti za plasman u sledeću fazu.

– Ako nas pobede preneće dva boda, sve će uraditi da se to i desi. Dve meč-lopte smo izgubili, imamo i ovu treću da pokušamo iz sve snage da ostanemo na Svetskom prvenstvu. Propustili smo dve šanse. Protiv Norveške je bilo mnogo dobro, da smo danas pružili takvu igru, ne bi nam bilo krivo. Nismo, međutim, bili ni blizu ni nivou iz utakmica sa Angolom i Kubom. Da ne potcenjujemo Angolu koja je ubedljivo savladala Sloveniju. Biće to utakmica baš-baš, moramo da budemo spremni na to i pružimo bolju partiju nego večeras.

Emanuel Majone, selektor reprezentacije Holandije, bio je mnogo zadovoljniiji.

– Veoma sam srećan jer smo igrali baš onako kako smo želeli. Trčali smo dobro, bili dobri u odbrani, plasirali smo se u glavnu fazu, ovo je za nas bio meč odluke. Nije bilo lako posle poraza od Slovenije, ali dobro je da smo se digli. Bio je ovo odličan meč za nas. Čeka nas Norveška.