FOTO: FIBA.com
in ,

LUIS SKOLA: Nismo mi Srbija, Francuska, Španija i Litvanija!

Argentinski krilni centar strahuje za budućnost argentinske košarke, pošto baza mladih igrača nije velika.

– Ako me pitate da li brinem – da, brinem se. Ali, ne zato što možda nećemo pobeđivati. Ako ne pobeđujete to je okej. Na kraju krajeva ne možete da izmislite igrača – izjavio je Skola za „Njujork Tajms“.

Nastavio je u istom ritmu.

– Ako ste Olimpija Milano i odigrate loše možete da kažete: Dobro, dovešćemo tri nova igrača’. To ne možete da uradite u reprezentaciji. Mi imamo ono što imamo.

Tridesetdevetogodišnjak iz Buenos Ajresa krivi sistem u reprezentaciji.

– Naša generacija nije nešto što je napravio neki program, već nešto što se jednostavno desilo. Ne znam da li ćemo ikada imati novog Manua (Đinobilija). Neko kao što je Manu, Andres Noćioni, Pablo Priđioni… Takve igrače nikada ranije nismo imali u istoriji naše zemlje i misliti da će nam se to stalno dešavati – da li je realno da tako razmišljamo? – istakao je krilni centar koji je deset godina proveo u NBA.

On tvrdi da ima i dobrih sistema.

– Sistemi koji konstantno stvaraju NBA igrače su Srbija, Litvanija, Francuska i Španija. Kada neko odatle ode to je zato što ga neko drugi ‘gura’ odatle. Mi to nemamo i to je nešto što moramo da stvorimo – neku vrstu programa koja će gledati na narednih 20 godina – jasan je Skola.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

PREMIJER LIGA: ‘Crveni’ su gazde Liverpula, na meniju bile ‘karamelice’ (VIDEO)

MA, KAKVA CRVENA ZVEZDA: Napredak se zove Partizanova kost u grlu, oduzeo mu 17 bodova za četiri godine (VIDEO)