0
Domaći fudbal

PRED PUT U BEOGRAD: Na krovu vladaju specifični uslovi, nikome nije lako da igra tamo!

Objavljeno: 03.12.19 u 15:05

Fudbaleri Radničkog u sredu od 15 sati gostuju ekipi Voždovca u 19. kolu Superlige Srbije.

Niški tim je u prošlom kolu deklasirao Javor u Ivanjici sa 7:0 i ostvario svoju najubeljiviju pobedu u istoriji, pa će odličnu formu pokušati da potvrdi i protiv Voždovca. Radnički u ovaj duel ulazi kao sedmoplasirani na tabeli sa 28 bodova, dok je Voždovac šesti sa bodom više, ali treba napomenuti i da Beograđani imaju meč više u odnosu na Nišlije.

Šef stručnog štaba Radničkog Milorad Kosanović očekuje tešku utakmicu i pobedu svog tima.

-Ulazimo u završnicu jesenjeg dela prvenstva i svaki bod nam je bitan. U Beogradu nas čeka jedna interesantna utakmica koja bi mogla da bude veoma kvalitetna ukoliko to dozvole vremenski uslovi. Igramo protiv poletnog i mladog tima, koji hoće da igra fudbal, koji se nadigrava i koji je u dosadašnjem delu prvenstva pokazao ozbiljan kvalitet. To je ekipa protiv koje morate da igrate maksimalno ozbiljno svih 90 minuta ukoliko želite da napravite dobar rezultat. Mi smo u subotu odigrali jako dobru utakmicu u Ivanjici i nadam se da ćemo zadržati taj nivo i nastaviti u istom ritmu, a ja mislim da za to imamo snage- rekao je Kosanović, koji će u Beogradu moći da računa na sve raspoložive snage.

-U konkurenciju za prvu postavu se vraćaju štoper Ivan Ostojić i levi bek Stefan Đorđević, tako da sam u prilici da biram između svih igrača koje imam u sastavu. Biće malo promena u odnosu na meč u Ivanjici, jer sam sa razlogom veoma zadovoljan sa onim što sam tamo video. Rebin Sulaka je pomeranjem na poziciju štopera uneo ogromnu sigurnost u ekipu, odigrao je na visokom niovu i delovao je sjajno u tandemu sa mladim Nikolom Stevanovićem, tako da njih dvojica sigurno neće menjati svoje pozicije. Drago mi je što posle dužeg vremena mogu da na sredini terena mogu da računam na Dejana Melega, Riotu Nomu i Dušana Pantelića, pošto nam njih trojica daju dodatnu snagu i puno napadačkih mogućnosti kada su zajedno u igri- jasan je trener vicešampiona Srbije.

Milorad Kosanović se na kraju dotakao i terena na kojem će se igrati ova utakmica.

-Tamo vladaju specifični uslovi i nikome nije lako da igra na takvom terenu. Prednost Voždovca u odnosu na sve ostale je što oni svaki dan treniraju na takvom terenu. Ipak, koliko sam čuo oni su nedavno promenili tu veštačku podlogu, koja je ranije bila klasičan tepih, a sada je sličnija pravoj travi, pa verujem da će nam zbog toga biti malo lakše. Ali kako nama tako i njima. Mi smo se dobro spremili, u odličnom smo raspoloženju, idemo tamo da se nadigravamo, da se nametnemo od prvog minuta i da se u Niš vratimo sa nova tri boda- zaključio je Kosanović.

Glavni sudija ovog susreta biće Novak Simović.

FOTO: Radnički Niš/Aleksovski

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter