0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

‘JEDNA JE ISTINA’: Prvi čovek Vojvodine se oglasio povodom glasina o transferu Mirka Topića

Objavljeno: 03.12.19 u 20:15

U 19. kolu Super lige Srbije, fudbaleri Vojvodine sutra od 17 časova dočekuju ekipu Radnika iz Surdulice.

Biće to poslednji meč na domaćem terenu za Vošu u ovoj polusezoni, koja se, po svemu sudeći, može okarakterisati kao uspešna. Crveno-beli se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli i sigurnim korakom idu ka cilju koji su zacrtali, a to je povratak na evropsku scenu.

Sve to raduje i predsednika „stare dame“ Vojislava Gajića, koji, kao i uvek, sa optimizmom očekuje naredni meč.

– Uz dužno poštovanje ekipi Radnika iz Surdulice, Vojvodina će sigurno ići na pobedu na sutrašnjoj utakmici. U poslednje vreme, naša ekipa prikazuje zavidnu igru i uspela je da ostvari tri uzastopne pobede, pa pozivam navijače da u što većem broju dođu na stadion i pomognu našem timu da dođe do četvrtog vezanog trijumfa. Lično, uveren sam da bodovi ostaju na „Karađorđu“ – kaže Gajić.

Tokom ove polusezone, više puta ste naglašavali veliki rad od strane igrača, članova stručnog štaba i svih zaposlenih u klubu, što očito daje rezultate u svakom smislu. Koliko ste Vi zadovoljni sa svim što je učinjeno do sada?

– Generalno, jesam zadovoljan sa radom i rezultatima, ali kada se osvrnem unazad, mislim da smo na nekim mečevima na „Karađorđu“ možda mogli i bolje. Međutim, postoji niz objektivnih okolnosti koje su uslovile da do toga ne dođe. Imali smo kratke pripreme pred početak sezone i bilo je potrebno vreme da ekipa dobije onaj pobednički duh.

Kada je o ekipi reč, dobre igre i rezultati privukli su pažnju mnogih klubova na igrače Vojvodine, a u poslednjih nekoliko dana, posebno se piše o eventualnom odlasku mladog Mirka Topića i to već u januaru. Koliko istine ima u tome i kakav je stav kluba po tom pitanju?

– Jedina istina je to da je Mirko Topić biser iz naše omladinske škole, te da svojim igrama i ponašanjem već sada s pravom može da nosi epitet igrača pred kojim je blistava budućnost. On je projekat kluba za proleće i od njega očekujemo da bude deo okosnice tima u nastojanju da nastavimo sa dobrim rezultatima, jer Vojvodina ima velike ambicije po pitanju borbe za titulu, kao i u borbi za trofej u Kupu Srbije. Tačno je da su mnogi evropski klubovi već pokazali interesovanje za Topića, ali on ima želju da nastavi sa igrama u Vojvodini, kojoj je veoma privržen i u tome ima veliku podršku svog oca, kao i čitave porodice. Da bi eventualno promenio sredinu već u januaru, to mora da bude izuzetno visoka ponuda, takva da se ne može odbiti. Ponude koje smo do sada dobili za njega nismo ni razmatrali, iako su bile veoma ozbiljne, jer Mirko Topić ima važeći ugovor sa klubom do juna 2021. godine, a u dogovoru sa generalnim direktorom Dušanom Bajatovićem, spremni smo da mu ponudimo novi četvorogodišnji ugovor.

– Takođe, stav kluba je da i drugi mladi igrači iz naše omladinske škole, koji su sada u prvom timu, kao što su Zukić, Nešković, Veselinović, Devetak ili Toroman, imaju isti status i podršku kao Topić, jer ti momci pokazuju veliku lojalnost i kvalitet i na proleće od njih očekujemo da budu nosioci igre Vojvodine. U toku naredne godine, prvom timu ćemo priključiti još igrača iz našeg omladinskog pogona, a za ovakav projekat FK Vojvodina zasluge pripadaju našem sponzoru „Srbijagasu“ i direktoru Dušanu Bajatoviću, koji nam daje veliku podršku. Naravno, moram da spomenem i naše verne navijače, koji zdušno podržavaju ovakvu politiku kluba i čije navijanje i podrška nam jako mnogo znače – rekao je Gajić.

FOTO: FK Vojvodina / Jelena Grlić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter