1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

U DEFICITU SMO SA TRENERIMA – ČOVIĆ: Strani treneri tražili procente, Tomić je rekao da ne može da izdrži…

Objavljeno: 28.11.19 u 11:53

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović govorio je o odlasku Milana Tomića, kao i potrazi za novim trenerom…

Čović je prvo govorio o raskidu ugovora sa Milanom Tomićem. Predsednik Zvezde je u intervjuu za portal ‘RSB‘ otkrio šta je prethodilo smeni Tomića.

– Posle utakmice protiv Krke u Novom Mestu, Milan se previše iznervirao, postao preemotivan i napravio grešku koju smo probali da saniramo. Dao je ostavku igračima u svlačionici. Ni on, ni bilo koji trener nije dogovarao dolazak u Zvezdu tako što se dogovarao sa igračima, već sa upravom. Kad smo se čuli posle toga, on je posle nekoliko minuta shvatio šta je uradio i rekao: ‘Pogrešio sam’. Imali smo tu noć razgovore i dogovorili smo se da izađemo pred igrače i da kaže da je to bio emotivni trenutak. To smo i uradili u ponedeljak i zakazali trening za utorak u 10 časova. Međutim, u ponedeljak kasno on je mene nazvao da se vidimo i posle toga mi je rekao da više zapravo ne može. Prema svojim kriterijumima pomislio je da je napravio grešku i da sumnja da može da bude autoritet prema igračima. Probali smo da manevrišemo, probali smo sve, ali mislim da je pogrešno terati čoveka da na silu radi nešto što je osetio da ne može da radi – objasnio je Čović i potom dodao:

Dakle, nikakve svađe, međusobni sukobi, ni sa njim, ni sa igračima… Dogodilo se baš kako kažem. Inače, Milan je birao i tim u stručnom štabu, a i pravio je selekciju igrača. Nijednog igrača nismo doveli, a da ga nije tražio Milan – ističe Čović.

Dugo je Crvena zvezda tražila Tomićevog naslednika, a našla ga je nakon mesec dana, sve do dogovora sa Draganom Šakotom na klupi je sedeo Andrija Gavrilović. .

– Nije uopšte bilo lako naći trenera posle promene. Prvo, treba analizirati kakva smo sredina, kakav je naš ambijent, kakva je ABA liga i da li taj posao može da pokrije domaći ili strani trener. Naše razmišljanje je da je mnogo bolje da to bude domaći trener. Kad smo krenuli da komuniciramo i da tražimo domaće trenere, počeli smo od Saše Obradovića, a on je trener pod ugovorom u Monaku, ima ugovor do kraja sezone, nema ‘izlaz’ do kraja sezone. Onda smo radili i razmišljali da angažujemo Kokoškova, a on je trener pod ugovorom sa Sakramentom. Naravno tada su krenuli razgovori i oko njegovog angažovanja u reprezentaciji Srbije… Pričali smo posle toga sa Duškom Ivanovićem, koji je dao reč Bešiktašu i ni on nije mogao. Sve to smo obavljali u konsultacijama sa Pešićem i Božom Maljkovićem. Moja ideja je bila da u jednom trenutku razmišljamo i o Bogdanu Tanjeviću, međutim on se zahvalio i rekao da bi ipak trebalo neko nešto mlađi. Paralaleno smo pričali sa Barcokasom, Pjaniđanijem, imali smo priču sa Ćavijem Paskvalom, Pedrom Martinezom, ali smo prikupljali podatke kakvi su, jer je ovo specifična sredina i trener dolazi na selekciju koju nije pravio. Naravno u toj analizi trenera pisalo je i ‘Dragan Šakota’ – istakao je Čović

Pričao je predsednik Crvene zvezde i o finansijskim zahtevima stranih trenera.

Ti zahtevi su na standardnom nivou za strane trenere, koje imate ovde prisutne, od 500.000 pa naviše. Dobri automobili, dobri stanovi, od 80 kvadrata pa naviše, a neki su između redova i pominjali da bi bilo dobro da im date i neki procenat od transfera. Ne znam da li to neko ovde primenjuje, možda i primenjuje, ali to u Zvezdi ne funkcioniše na taj način, niti mi imamo te pare. Na osnovu svega što smo prošli, postalo je evidentno da je Srbija u deficitu sa trenerima i sa tim problemom ćemo se tek susresti – zaključio je Nebojša Čović 

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter