0
U pripremi

MURINJO JE PROMENIO ŽIVOT SAKUPLJAČU LOPTI: Kalum je pametan, ume da čita igru i razume fudbal (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.19 u 14:23

Dečak koji skuplja lopte na stadionu Totenhema pravo niotkuda postao je velika svetska zvezda.

Zamislite da u jednom trenutku radite svoj posao, a već u narednom Žoze Murinjo vam steže ruku i ceo svet zna vaše ime… Za petnaestogodišnjeg Kaluma Hejnsa ta priča postala je stvarnost, a on je dočekao svojih pet minuta slave u kojima ceo svet zna njegovo ime.

U pobedi Totenhema nad Olimpijakosom 4:2 Hejns je imao presudnu ulogu kod preokreta. Pri rezultatu 2:1 igrao se 49. minut, Đorđos Masuras je izbacio loptu u aut, Lukas Moura je krenuo po desnoj strani, Kalum je poslao loptu do Serža Auriera, a on ekspresno do Lukasa koji je izašao sam iza leđa odbrane gostujućeg tima. Sedam sekundi kasnije na semaforu je bilo 2:2 i momentum je bio na strani domaćeg tima.

Murinjo je odmah potražio Kaluma kako bi mu zahvalio, a potom ga je nakon meča pohvalio i medijima.

– Velika je važnost sakupljača lopti. Svojevremeno sam i ja sakupljao lopte. Kalum razume igru, ume da pročita situaciju. Nije na terenu kako bi gledao utakmicu ili ka tribinama. Tražio sam ga kako bi slavio sa nama u svlačionici nakon meča, ali je već otišao – rekao je Murinjo.

Dva dana kasnije, nakon pismenog iz matematike Kalum je govorio za zvanični sajt Totenhema.

– Bilo je neverovatno, rekao je Kalum kome je ovo šesta godina kao sakupljaču lopti – radio sam svoj posao, još uvek ne mogu da verujem šta se desilo. Nisam ni video gol. Bio sam zauzet jureći loptu koja je izašla van terena. Potom sam čuo navijače kako se raduju, okrenuo sam glavu a Hari je slavio. Gledao sam usporeni snimak i video šta se dogodilo. Murinjo nije morao da uradi to što jeste. Lepo je od njega što mi je prišao, ulepšao mi je život. Volim Totenhem i za mene je ovo nezaboravan trenutak – istakao je Kalum Hejns.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter