0
Evrokupovi

LE: Kiparska bajka Vujadina Savića, Uroša Matića i Andrije Pavlovića, Ljajić strelac za kraj (VIDEO)

Objavljeno: 28.11.19 u 23:25

Polako se bliži kraj grupne faze Lige Evrope, ali je u mnogim grupama ostalo otvoreno pitanje ko će u nokaut fazu.

A GRUPA

Kiparska bajka se nastavlja, ponovo sa Srbima na čelu kolone. APOEL je danas sa 2:0 pobedio Dudelanž i overio je plasman u nokaut fazu Lige Evrope. To nije dobra vest za srpske klubove i naš nacionalni koeficijent, ali jeste za naše Srbe na ‘rajskom ostrvu’. Vujadin Savić, Uroš Matić i Andrija Pavlović igraće na proleće u Evropi. Drugi od trojice nabrojanih je postigao gol večeras iz penala.

Iz ‘A’ grupe dalje će kao prva Sevilja koja ima svih pet pobeda, a večeras je savladan Karabag u Andaluziji 2:0 golovima Hila i Dabura.

B GRUPA

Drama je u grupi ‘B’, tri tima mogu dalje. Najbolju poziciju ima Kopenhagen koji je večeras pobedio Lugano 1:0 u gostima. Sada mu je potreban bar bod kod kuće protiv Malmea. Dinamo Kijevu je potrebna ubedljiva pobeda nad Luganom kući za siguran proalz dalje.

D GRUPA

Od večeras ovde je sve jasno u nokaut fazu idu Sporting i LASK Linc. ‘Lavovi’ iz Lisabona demolirali su večeras PSV sa 4:0. Golove su postigli Filpi u 9.minutu, Fernandeš u 16. minutu, Metju u 43. minutu i Fernandeš ponovo u 64. minutu.

LASK Linc je pobedio Rozenborg u gostima 2:1 i sada bezbrižno čeka poslednje kolo sredinom decembra.

E GRUPA:

Lacio je sa 1:0 pobedio danas Kluž i ostao je u igri za plasman u nokaut fazu. Gol odluke postigao je Korea u 24. minutu. Sergeja Milinković-Savića nije bilo u timu. Seltik je plasman dalje overio ubedljivom pobedom u Glazgovu protiv Rena 3:1.

Laciju je sada potrebno da slavi u gostima protiv Rena, ali i da Kluž u Rumuniji ne osvoji ni bod protiv opuštenog Seltika.

F GRUPA:

Ajntraht diše i to posle pobede od 2:1 u sred Londona nad Arsenalom. ‘Tobdžije’ su povele golom Obamejanga u 45. minutu, ali je Kamada sa dva gola doneo veliku pobedu Nemcima. Za Ajntraht je od početka igrao Kostić, dok je Gaćinović ušao sa klupe.

‘Orlovima’ je sada potrebna pobeda kod kuće protiv prežaljenog Gimaraeša ako želi dalje. Arsenalu je dovoljan i poraz do 3:0 u Liježu protiv Standarda da prođe dalje. Belgijancima ostaje nada da pobede Arsenal, a da Gimaraeš uzme bar bod u Frankfurtu.

G GRUPA:

Jang Bojs je poveo golom Fasnahta, ali je Porto preko Abubakara preokrenuo na 2:1 golovima u 76. i 79. minutu. Tako su ‘zmajevi’ pretekli ‘mlade momke’ na tabeli i sada im treba pobeda protiv Fejnorda u Portugaliji za prolaz dalje. Holanđani takođe imaju računicu ako pobede u Portu, ali Jang Bojs ne sme ni do boda u Glazgovu portiv Rendžersa. ‘Policajcima’ sa druge strane je dovoljan bod za prolaz dalje.

H GRUPA:

Espanjol je večeras u Budimpešti golom Dardera u 96. minutu obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope. Vodio je Ferencvaroš dva puta protiv Španaca, imao šansu sa penala za 3:1, ali je Isael promašio. Kazna je stigla. Ludogorec je osvojio zlata vredan bod u Moskvi protiv CSKA.

Espanjol je prošao dalje, CSKA je prežaljen, a Ludogorec i Ferencvaroš će direktno odlučiti u Razgradu ko ide dalje. Bugarima je dovoljan i bod.

I GRUPA:

Grupa koja je rešena. Gent je bodom protiv Sent Etijena ostao na prvom mestu i ako pobedi prežaljenu Aleksandriju na svom terenu osvojiće prvo mesto. Volfzburg je golom Veghorsta iz penala pobedio Ukrajince u gostima i takođe izborio plasman u nokaut fazu. Ostaje nada za prvo mesto ako Gent kiksne, a ‘vukovi’ pobede Sent Etijen na svom terenu.

J GRUPA:

Roma je danas razbila Bašakšehir 3:0 u gostima sa Kolarovim u timu. Dovoljno da se Turci preskoče na tabeli i ‘vučica’ preuzme dešavanja u grupi u svoje ruke. Romi je sada potrebna pobeda kod kuće protiv otpisanog Volfsbergera za proalz. Zanimljivije će biti u Menhengladbahu gde će Borusija dočekati Bašakšehir i potreban joj je bod za prolaz dalje.

K GRUPA:

Sve je rešeno ovde. Braga i Vulvsi su odigrali meč za pamćenje 3:3 i overili plasman dalje. ‘Vukovi’ na svom terenu dočekuju otpisani Bešiktaš, a za prvo mesto im treba da Braga ne pobedi u Bratislavi protiv Slovana. Bešiktaš je danas sa 2:1 pobedio Slovake, a drugi gol Turaka bio je delo Ljajića sa penala. Za Slovan je Dražić ušao sa klupe. Čavrić je na njoj presedeo ceo meč.

LIGA EVROPE, 5. KOLO:

A GRUPA:

Sevilja – Karabag 2:0 (0:0)
Dudelanž – APOEL 0:2 (0:2)

B GRUPA:

Lugano – Kopenhagen 0:1 (0:1)
Malme – Dinamo Kijev 4:3 (1:2)

C GRUPA:

Krasnodar – Bazel 1:0 (0:0)
Trabzon – Hetafe 0:1 (0:0)

D GRUPA:

Sporting – PSV 4:0 (3:0)
Rozenborg – LASK Linc 1:2 (1:1)

E GRUPA:

Seltik – Ren 3:1 (2:0)
Lacio – Kluž 1:0 (1:0)

F GUPRA:

Arsenal – Ajntraht Frankfurt 1:2 (1:0)
Gimaraeš – Standard 1:1 (1:1)

GRUPA G:

Jang Bojs – Porto 1:2 (1:0)
Fejnord – Rendžers 2:2 (1:0)

GRUPA H:

CSKA – Ludogorec 1:1 (0:0)
Ferencvaroš – Espanjol 2:2 (1:1)

GRUPA I:

Sent Etijen – Gent 0:0
Aleksandrija – Volfzburg 0:1 (0:1)

GRUPA J:

Bašakšehir – Roma 0:3 (0:3)
Volfsberger – M’Gladbah 0:1 (0:1)

GRUPA K:

Braga – Vulvs 3:3 (1:3)
Bešiktaš – Slovan 2:1 (0:1)

GRUPA L:

Astana – Mančester junajted 2:1 (0:1)
AZ Alkmar – Partizan 2:2 (0:2)

Sve tabele Lige Evrope možete pogledati OVDE.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter