0
AdmiralBet ABA Liga

DEJAN TOMASEVIC, ZARKO PASPALJ, na utakmici Srbija - Grcka, u hali Aleksandar Nikolic. Beograd, 03.12.2018. foto: Nebojsa Parausic Kosarka, Kvalifikacije za svetsko prvenstvo, Srbija, Grcka

DEJAN TOMAŠEVIĆ: Košarkaški savez napuštam kao bolji čovek, imali smo dugove i bili sa samo tri sponzora…

Objavljeno: 28.11.19 u 15:40

Posle devet veoma uspešnih godina provedenih na mestu generalnog sekretara Košarkaškog saveza Srbije, odnosno potpredsednika saveza za takmičenja Dejan Tomašević je napustio KSS.

Želim da izrazim zahvalnost ljudima sa kojima sam sarađivao proteklih devet godina. Imao sam izuzetne saradnike u kancelariji Košarkaškog saveza Srbije, ali i u klubovima i regionima širom Srbije. Sve što smo ostvarili u tom periodu uradili smo zajedničkim snagama, delujući kao tim – rekao je Tomašević.

On je potom dodao da KSS napušta kao bolji čovek.

– Izlazim iz KSS kao potpuniji i bolji čovek. Bilo je to sjajno iskustvo za mene, a nadam se i da su svi koji su radili sa mnom naučili nešto kroz rad na brojnim projektima – rekao je Tomašević.

Dodao je da odluku da napusti savez nije doneo olako.

Košarkaški savez Srbije zauzima veliko i važno mesto u mom životu i profesionalnoj karijeri, i odlazak nije bio lak, ali osećam da je došao momenat da se oprobam u novim poslovnim izazovima, kao i da se posvetim porodici. Doneo sam tu odluku zadovoljan svim onim što sam uradio kao generalni sekretar KSS-a – ističe Tomašević.

Osvrnuo se Dejan Tomašević i na početak rada u KSS kada stvari nisu bile toliko bajne.

– Podsetio bih da smo imali samo tri sponzora i brojne probleme kada smo došli u Košarkaški savez Srbije 2011. Zatekli smo i dug od milion i po evra. Danas je savez finansijski i organizaciono stabilan, podržan od strane čak 19 kompanija sa višegodišnjim ugovorima, KSS ostvaruje pozitivne finansijske rezultate, a sve zarad unapređenja košarke u našoj zemlji – rekao je Tomašević i potom dodao

– Na sportskom planu KSS je takođe uspešan. Srbija već ima jednu ekipu koja se kvalifikovala za Olimpijske igre, uz još dve nacionalne selekcije koje imaju mogućnost da se nađu u Tokiju, i to preko kvalifikacionih turnira koje organizujemo – zaključio je Dejan Tomašević.

FOTO: KSS 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter