0
Odbojka

BRAVO: Odbojkaši Vojvodine u Ligi šampiona!

Objavljeno: 27.11.19 u 18:00

Jesmo evropski prvaci u odbojci, ali tri godine naša zemlja nije imala predstavnika u Ligi šampiona, sada hoće.

Bravo za Vošine momke! Novosađani su se plasirali u Ligu šampiona. Tim iz Novog Sada je na poslednjoj prepreci ka ‘eliti’ srušio Soligorsk ukupnim rezultatom 6:0. Vojvodina je prvo u ‘srpskoj Atini’ pobedila Beloruse 3:0, a danas na hladnom istoku sa 3:0 (25:23, 25:18 i 25:22). Srbija će tako posle tri godine imati predstavnika u Ligi šampiona, što je veliki uspeh ako se zna da naša klupska odbojka odavno ne stoji na dobrim nogama, a reprezentacije muška i ženska haraju svetom i Evropom.

Vojvodina već zna rivale u grupnoj fazi Lige šampiona. Igraće u ‘E’ grupi sa ZAKS-om iz Poljske koju vodi sada već bivši selektor Srbije i legenda ovog sporta Nikola Grbić. Tu su još nemački tim Fridrishafen i belgijsi Rozelar. Vojvodina već sledeće nedelje gostuje ZAKSI, a potom čeka Nemce i Belgijance u ‘SPENSU’.

Vojvodina će biti jedini srpski predstavnik u evrokupovima ove sezone. Još letos su zbog loše finansijske situacije od Evrope odustali muški odbojkaški klubovi Crvena zvezda (Kup CEV) i subotički Spartak (Kup izazivača), dok su istovremeno svi ženski klubovi digli ruke od igranja u Evropi: Železničar iz Lajkovca (Liga šampiona), Crvena zvezda (Kup CEV), Jedinstvo Stara Pazova i Vizura (Kup izazivača).

FOTO: CEV

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter