1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

POBEDA U ‘DERBIJU’: Omladinci Zvezde nadigrali večitog rivala

Objavljeno: 23.11.19 u 14:45

Pokazali su raskošan talenat biseri Crvene zvezde u utakmici 16. kola Omladinske lige Srbije kada su nadigrali i savladali Partizan (2:1), a utisak je da je rezultat mogao biti i ubedljiviji.

Radost timu Slavoljuba Đorđevića i desetu pobedu u nizu u domaćem prvenstvu doneli su- Miloš Pantović i Aleksandar Lukić.

Crveno-beli su u veoma gustom rasporedu koji imaju, s obzirom da već u utorak dočekuju Minhenski Bajern, gostovali večitom rivalu u derbiju 16. kola Omladinske lige Srbije. Slavoljub Đorđević nije mogao da računa na povređene Burmaza i Milovanovića, tako da je mesto najisturenijeg fudbalera pripalo Nikoli Krstoviću, prvotimcu koji je već protiv Brodarca imao priliku da nastupi za juniorsku selekciju.

Igrao se treći minut, a crveno-beli su već zapretili. Radulović je lucidno proigrao Krstovića koji je vrhom kopačke uspeo da zakači loptu, ali je Kačavenda bio na mestu i uspeo da zaustavi taj udarac. Nakon toga su Zvezdini omladinci pokušavali da šutevima sa distance pronađu put do mreže koju čuva Kačavenda. Oprobali su udarce Radulović i Babić, ali oba pokušaja sa ivice šesnaesterca, završila su preko gola.

Pretili su crveno-beli i iz prekida. Izveo ga je Radulović u 20. minutu, najviši u skoku bio je kapiten na današnjem meču Lukić, ali mu je malo nedostajalo da pošalje loptu u mrežu. Isplatila se upornost Zvezdinim pulenima u 36. minutu. Centrirao je Radulović sa desne strane, štoper gostiju Cvetojević uspeo je da zakači loptu glavom, ali taman toliko da ona padne na nogu Miloša Pantovića koji je rutinskom egzekucijom sa nekoliko metara doveo naš tim u vođstvo.

Inspirisani postignutim pogotkom, crveno-beli su nastavili da napadaju. Prvo je u 40. minutu atraktivno pokušao Radulović makazicama, da bi tri minuta kasnije, momak rođen u Kotoru ponovo bio u centru pažnje. Zadavao je crno-belima mnogo muka svojim sjajnim prekidima, a ovog puta je Krstović bio najviši u skoku i snažno šutirao glavom, ali je Kačavenda krajnjim naporima uspeo da zaustavi tu loptu.

Poravnali su rezultat domaći u 47. minutu. Prošao je Vujanović po desnoj strani, vratio loptu na peterac Momčiloviću koji je bio na pravom mestu i pogodio Katićevu mrežu. Samo tri minuta kasnije, ponovo je Krstović pokušao glavom, ali je uspeo Cvetojević da se postavi ispred njega i omete ga u tome da postigne pogodak. Uigrana akcija gostujućeg tima iz 55. minuta nije završena pogotkom. Novaković je odigrao do Odade koji je glavom poslao loptu u peterac u kom je bio Pantović, ali strelac prvog pogotka šutira direktno u Kačavendu.

Odličnu šansu imao je Krstović u 67. minutu kada je sjajno primio loptu u kaznenom prostoru, spretno se okrenuo i šutirao iskosa sa leve strane. Lopta je praktično šetala po gol liniji, ali je nije prešla. Pokazalo se u 78. minutu da domaći nemaju rešenja za centaršuteve Radulovića. Fenomenalno je Zvezdina „desetka“ sa leve strane ubacila loptu, pravo na glavu Aleksandra Lukića koji spretno reaguje i sa nekoliko metara glavom matira Kačavendu, čime dovodi Zvezdu u vođstvo. Dva minuta kasnije je i Piplica mogao glavom da se upiše u strelce, ali nije bilo promene rezultata. Omladinci Zvezde  su mirno priveli utakmicu kraju, trijumfovali u večitom derbiju i ostvarili desetu pobedu u nizu u domaćem šampionatu.

Partizan – Crvena zvezda 1:2 (0:1)

Sudija: Dejan Trifković.

Strelci: Pantović u 36. i Lukić u 78. minutu za Crvenu zvezdu, a Momčilović u 47. minutu za Partizan.

Partizan: Kačavenda, Mirić, Ćorković, Momčilović, Đurković (od 72. Purić), Cvetojević, Stanojlović, Đorđević (od 83. Šimun), Blagojević (od 58. Rašković), Jović, Vujanović (od 77. Milivojević).

Crvena zvezda: Katić, Gačić, Blagojević, Novaković (od 90. Matić), Lukić, Milikić, Pantović (od 71. Piplica), Odada, Krstović, Radulović (od 90. Mitrović), Babić.

Žuti kartoni: Đorđević, Cvetojević (Partizan).

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

  1. Ovo mora da je laqzna vest,jer ko moze da pobedi tim ciji igraci poticu iz druge najuspesnije fudbalske skole u Evropi.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter