0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

EVROKUP: Partizan savladao Ritas i obezbedio prolaz dalje!

Objavljeno: 20.11.19 u 21:59

Košarkaši Partizana su u osmom kolu Evrokupa savladali Ritas 86:81 i obezbedili plasman u narednu rundu takmičenja.

Dobro je Partizan izgledao na terenu tokom većeg dela meča, a uspone i padove koje je imao u napadu rešavao je odličnom odbranom. Na kraju, potpuno zaslužena pobeda i slavlje Partizana pred oko 11 hiljada navijača u ‘Beogradskoj areni’. U pobedi 86:81 najefikasniji je bio Zagorac sa 17 poena, pratio ga je Tomas sa 16 poena, Jaramaz je postigao 14 poena Mozli je ubacio 10 poena uz četiri blokade. U redovima Ritasa Bendžijus je ubacio 15 poena, Sirvidis je postigao 11.

FOTO: KK Partizan

Igrao se egal sve do četiri minuta pred kraja četvrtine kada je uspeo da se odlepi na četiri poena. Veoma loše je Partizan šuterski ušao u meč, raspoložen je bio samo Rade Zagorac koji je postigao 12 poena za domaće, dok je jedan postigao Rašon Tomas. Ekipa Ritasa uspešno je distribuirala poene sa druge strane. Vilijam Mozli je bio odličan u odbrani, za manje od osam minuta ‘zalepio’ je tri blokade i uneo dodatnu energiju kod svojih saigrača. Uspeo je Partizan poenima Trifunovića da izjednači, a do kraja deonice i povede sa 23:21.

FOTO: KK Partizan

Probudio se Partizan u nastavku meča i nakon dobrog perioda igre i serije 15:0, poenima Voldena i Pejdža odlaze domaći košarkaši na 30:21. Mozli je i u drugoj četvrtini nastavio u istom ritmu i upisao četvrtu blokadu. U narednih četiri minuta Partizan nije postigao koš usledila je serija od 7:0 gostiju. U nastavku je ponovo Partizan uspeo da se oslobodi pritiska, te je uz nekoliko dobrih odbrana Jankovića i Tomasa uz trojku Nemanje Gordića došao ponovo Partizan do devet poena prednosti. Partizan na kraju prvog poluvremena uspeva da održi prednost bilo je 46:40.

FOTO: KK Partizan

U istom ritmu nastavljena je i treća deonica meča. Oba tima su razmenjivala koševe, a prednost Partizana varirala je od tri do šest poena tokom većeg dela treće deonice. Ponovo je završnica četvrtine pripala Partizanu koji je odlično odigrao, a nakon dobre odbrane Gordića dolazi Partizan do prve dvocifrene prednosti 66:55. Održavao je ritam Partizan i u poslednju deonicu ulazi uz prednost 68:57.

FOTO: KK Partizan

Rade Zagorac poslednju deonicu otvara trojkom za najveću dosadašnju prednost Partizana +14. Već u sledećem napadu ispratio ga je Rašon Tomas, a gosti su bili prinuđeni da traže minut odmora. Bitne poene postigao je sredinom poslednje deonice Tomas jer se činilo da Partizan u tim momentima gubi ritam. Da stvari budu gore rano je Partizan izašao iz bonusa, a Tomas je dobio četvrti faul u narednom napadu. Spustio se Ritas na šest poena zaostatka. Jaramaz je preuzeo odgovornost i trojkom ponovo vratio Partizan na dvocifrenu prednost. 

Partizan – Ritas 86:81 (23:21; 23:19; 22:17; 18:24)

Partizan: Volden 3, Zagorac 17, Pejdž 9, Gordić 7, Jaramaz 14, Miletić, Birčević 1, Janković 6, Tomas 16, Pejners, Trifunović 3, Mozli 10

Ritas: Sorvodos 11, Bičkauskis 3, Giedraitis, Kairis 8, Halovej 7, Kruz 10, Ekodas, 7, Mindaugas 6, Bendžius 15, Blažević 7, Bairstou 7, Bukevičius

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter