in ,

BADMINGTON: Peti uzastopni trofej Luke Milića u Kragujevcu

Luka Milić je i peti uzastopni put pobednik A turnira u Kragujevcu. Član BK Novi Sad je u neizvesnom finalu XVI Trofeja grada Kragujevca u badmintonu, koji je u nedelju, 17. novembra 2019, održan u Sportskom centru “Jezero”. 

Pobedio svog reprezentativnog saigrača, Andriju Dodera iz BK Beograd. Bronzana odličja u muškom singlu osvojili su Borko Petrović iz BK Beograd i Ilija Pavlović iz BK Novi Sad. U odsustvu, trenutno dve najbolje srpske igračice, Marije Sudimac i Sare Lončar, koje su propustile turnir u Kragujevcu zbog učešća na Svetskom juniorskom kupu u Češkoj, titulu u ženskom singlu u “Jezeru” izlila je Nina Bogdanović iz kruševačkih Zmajeva. Ona je u finalu savladala Anđelu Vitman iz BK Beograd i tako stigla do svog šampionskog prvenca u ženskom singlu na seniorskim A turnirima. Bronze u ovoj konkurenciji prigrabio je dvojac domaćih takmičarki, Anja Velemir i Minja Milovanović.

– Veoma sam srećan zbog toga što sam ponovo uspeo da odbranim titulu u Kragujevcu. Na ovom mestu sam pre pet godina osvojio svoj prvi seniorski trofej i zbog toga sam posebno vezan za ovaj turnir. Uvek sa uživanjem i velikim samopouzdanjem odlazim u Kragujevac jer se tu osećam kao kod kuće – kazao je Luka Milić.

Uporedo sa A turnirom u Kragujevcu, u organizaciji Badminton klub Ravens KG, a pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Badminton saveza Srbije i Grada Kragujevca, u nedelju su održana još dva turnira iz kalendara BASS. Na XXXIII B turniru – Kragujevac 2019 u muškom dublu bez premca su bili Jovan Babajić iz BK Zmajevi i Milan Barbir iz BK Novi Sad, u ženskom dublu Maša Aleksić iz BK Pančevo i Marija Samardžija iz BK Dinamo, a u mešovitom dublu Petar Radojević i Sofija Dmitrović iz BK Clear. Aleksandru Anđelkoviću i Novici Brkiću iz BK Clear, Teodori Ilić i Milici Stamboliji iz BK Dinamo i Vukašinu i Mariji Hinić iz BK Beograd pripale su najviše počasti u muškom, ženskom, odnosno mešovitom dublu na XIX C turniru – Kragujevac 2019.

– Veoma smo zadovoljni organizacijom, a zahvaljujemo se svim takmičarima koji su se prijavili i pokazali da je turnir u Kragujevcu tradicionalno jedan od najomiljenijih među igračima u celom kalendaru. Čestitamo svim takmičarima na ostvarenim rezultatima i iskazanom fer-pleju i pozivamo ih da i sledeće godine budu naši gosti – istakao je prvi čovek BK Ravens KG, Andreja Todorović.

 

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

POVRATAK NA MESTO USPEHA: Dejan Stanković dobija posao u Interu!

STRELJAŠTVO: Milenko Sebić osvojio srebro na startu finala Svetskog kupa!