1
Domaći fudbal

FOTO: FSS

KVAL. ZA EURO 2020: Srbija ispustila pobedu u poslednjem minutu, Portugalija ‘overila’ vizu za Euro!

Objavljeno: 17.11.19 u 16:57

U poslednjem kolu kvalifikacija za Euro 2020. godine Srbija je dočekala Ukrajinu meč je završen bez pobednika rezultatom 2:2

Da je Srbija ovako igrala od početka kvalifikacija, ne bismo do poslednjeg trenutka strepeli za plasman na euro, ovako, ‘Orlovi’ su se remijem protiv Ukrajine oprostili od svojih navijača i kvalifikacija iako su imali prednost do poslednjeg minuta, te će vizu za Euro 2020. tražiti Orlovi preko baraža.

FOTO: FSS

Dobro je od starta krenula Srbija. Imali su naši nekoliko izglednih prilika na samom početku meča. U šestom minutu pripretili su ‘Orlovi’ preko Radonjića koji je ukrotio pas Tadića i oprobao udarac, a Pjatov uspeva da ukroti loptu iz drugog pokušaja. Pritikala je Srbija, a u 8. minutu dobili su domaći fudbaleri penal nakon što je posle udarca Tadića lopta u ruku pogodila Matvijenka. Siguran izvođač najstrože kazne bio je upravo Tadić.

FOTO: FSS

Usledilo je buđenje gostiju, te su Ukrajinci preko Jarmolenka zapretili, udarac je završio kraj stative. Naši fudbaleri su se nakon primljenog gola povukli na svoju polovinu. To je umalo kaznio Jarmolenko koji je šutirao po zemlji i pogodio stativu. Pet minuta kasnije Ljajić je nakon kombinacije sa Aleksandrom Mitrovićem razbio inicijativu gostiju, ali je šutirao kraj stative.

Izjednačili su Ukrajinci u 33. minutu meča. Jaramčuk je na asistenciju Cigankova zatresao mrežu. Ubacio se napadač Ukrajine, a kasnio je Maksimović. U završnim minutima prvog poluvremenaJaramčuk je oprobao udarac Rajković je odlično reagovao i poslao loptu u korner.

FOTO: FSS

Igrao se 50. minut oprobao se sa ivice šesnaesterca ljajić, proigrao ga je Tadić, ali je Pjatov pročitao nameru fudbalera Bešiktaša. Šest minuta kasnije Na prelepo proigravanje Dušana Tadića sa ivice šesnaesterca na drugoj strani je Aleksandar Mitrović primio loptu na petercu grudima, potom je oprobao udarac i poslao loptu u drugu stranu gola za 2:1. Opao je tempo igre u nastavku meča, a Ukrajina je iskoristila spušteni gard Srbije da u poslednjim trenucima meča dođe do remija, loše je reagovao Rodić, lopta je došla do Besedina koji postavlja 2:2. 

LUKSEMBURG – PORTUGALIJA 0:2 

I da je pobedila Srbija danas, bila bi to pirova pobeda pošto je Luksemburg poražen na svom terenu od Ukrajine sa 2:0. Strelci su bili Fernandez u 39. minuntu meča i Kristijano Ronaldo u 86. minuntu. 

Nije se Portugalija najbolje snašla na lošem terenu u Luksemburgu, na početku meča dve šanse imali su gosti, prvo Mauris Džon Devil, njegov udarac je prošao tik iznad prečke. Potom je zapretio i Lars Gerson, a njegov udarac glavom prošao je kraj gola.

U 39. minutu meča Bruno Fernandz je sjajno probio i šutirao u donji desni ugao. Tim rezultatom se otišlo na poluvreme. Hose Fonte je imao priliku u 50. minutu meča, da bi dva minuta kasnije Luksemburg umalo došao do izjednačenja preko Gersona Rodrigesa, ali je šutirao tik iznad prečke. U 69. minutu je ponovo Devil imao priliku, ali je odbrana na kraju dobro reagovala.

Igrao se 80. minut probao je udarac Ronaldo iz slobodnjaka, ali je lopta otišla kraj stative. Iskupio se šest minuta kasnije. Primio je loptu u šesnaestercu, a domaći igrači za njega nisu imali rešenja.

SRBIJA – UKRAJINA 2:2 (1:1)

(Tadić 9pen, Mitrović 56 – Jaramčuk 33, Besedin 90)

Beograd.
Stadion: Rajko Mitić.
Gledalaca: oko 3.000.
Sudija: Bobi Maden (Škotska)

Srbija: Rajković – Milenković, Nik. Maksimović, Kolarov, Rodić – Gudelj, Nem. Maksimović (od 77. Milivojević) – Tadić, Lajić (od 69. Gaćinović), Radonjić (od 82. Milinković-Savić) – Mitrović.

Ukrajina: Pjatov – Karavajev, Krivcov, Matvijenko, Mukolenko – Sidorčuk – Cigankov (od 77. Besedin), Kovalenko (od 77. Šepelijev), Malinovski, Jarmolenko – Jaremčuk.

0
0

1 Komentara

  1. Ja bih zamolio Milojevića, da mu Rodić igra konstantno 90 minuta, na svakoj utakmici Ling Long lige, Partizan u tom slučaju sigurno prvak, ni penali ne mogu da im pomognu sa ovakvom rupom u odbrani !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter