0
Fudbal

FOTO: FK Vojvodina

RANKO VESELINOVIĆ: Estonija je arhivirana, okrećemo se Rusiji

Objavljeno: 16.11.19 u 16:35

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Estonije rezultatom 6:0, u sinoćnom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigranom na stadionu „Čair“ u Nišu.

Tim trijumfom, „orlići“ su se uključili u borbu za prvo, koje donosi direktan plasman na Evropsko prvenstvo, i drugo mesto, koje bi im omogućilo pokušaj da se kroz baraž domognu završnog turnira na „starom kontinentu“.

Doprinos pobedi naše mlade reprezentacije dao je i kapiten Vojvodine Ranko Veselinović (20), koji je sinoć debitovao u dresu naše selekcije do 21 godine.

– Naravno da sam zadovoljan zbog ubedljive pobede koju smo ostvarili, kao i igre koju smo prikazali na „Čairu“. Vrlo motivisano smo ušli u utakmicu i pokazali da smo kvalitetnija ekipa, o čemu najbolje svedoči konačan rezultat ovog meča. Međutim, to smo već zaboravili i okrenuli se utakmici protiv Rusije, gde takođe moramo da pobedimo, jer u suprotnom nam ova tri boda neće baš mnogo značiti – kaže Veselinović.

„Orlići“ će i Rusiju dočekati u Nišu, a utakmica je zakazana za utorak u 19 časova.

– To će definitivno biti teža utakmica od ove protiv Estonije, jer Rusija ima znatno jaču i bolju ekipu. Na njihovom terenu su nas pobedili sa 1:0 i zato moramo biti vrlo oprezni, ali verujem da, uz podršku sa tribina, možemo da trijumfujemo i tako se ozbiljno uključimo u borbu čak i za prvo mesto u grupi – napominje Veselinović.

Po završetku reprezentativnih obaveza, njega i njegove saigrače iz Vojvodine idućeg vikenda očekuje meč protiv Napretka u Super ligi Srbije.

– To će takođe biti jedna teška utakmica, ali za nas je u Super ligi svaka utakmica takva. Napredak je dobra ekipa, a u prošlom kolu su pobedili Napredak rezultatom 3:1 i tako pokazali da su veoma dobar tim, sa nekoliko izuzetnih pojedinaca. Međutim, naš cilj se zna i daćemo sve od sebe da pobedom obradujemo naše navijače – izjavio je Veselinović.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter