0
Domaći fudbal

FUTSAL: Bravo, momci! Pravni fakultet ponovo najbolji na svetu!

Objavljeno: 16.11.19 u 20:33

Futsal reprezentacija Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je ostvarila istorijski i verovatno neponovljivi uspeh u svetu univerzitetskog sporta.

Na 5. Svetskom univerzitetskom šampionatu (World InterUniversities Championship) koje je od 12. do 16. novembra održano u Puli, futsaleri Pravnog fakulteta su odbranili titulu svetskih univerzitetskih prvaka osvojenu prošle godine u Barseloni.

Na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, koje je okupilo 32 ekipe širom planete, Pravni fakultet je do šampionske titule stigao bez poraza u finalu savladavši rivale iz Libije rezultatom 5:1. Dvostruki uzastopni aktuelni šampion Lige Univerziteta u Beogradu, okosnica futsal selekcije beogradskog Univerziteta kao dvostrukog uzastopnog šampiona Srbije, aktuelni osvajači Evropskog kupa u Milanu, ovim trijumfom su obezbedili direktan plasman na Mediteranske univerzitetske igre u Bejrutu i naredno 6. Svetsko univerzitetsko prvenstvo u Rimu 2020. godine.

Zlato su odbranili Marko Badovinac, Nikola Vićić (kapiten), Nikola Ristanović, Strahinja Petrov, Nikola Matijević, Filip Minić, Nikola Arsić, Ivan Nikitović, Aleksandar Fric, Jovan Ristanović, Marko Lazić i Đorđe Vrljanac. Šef delegacije bio je Matija Burić.

Selektor ove reprezentacije, dr Vladimir Vuletić, profesor Pravnog fakulteta i potpredsednik FK Partizan, ističe da je ovo neponovljiva generacija univerzitetskog futsala u Srbiji ali i upozorava:

– Beograd i Srbiju u julu 2020. godine čeka organizacija Evropskih univerzitetskih igara. U ovom momentu nije formirana nijedna reprezentacija za ove igre, a futsal Liga Univerziteta u Beogradu je obustavljena usled izuzetno loših uslova takmičenja i nebrige čelnika Sportskog udruzenja Univerziteta u Beogradu za interese univerzitetskog sporta. Ljudi koji vode univerzitetski sport u Beogradu i Srbiji nisu dorasli ovim zadacima i držim da je Rektorat Univerziteta u Beogradu u obavezi da razume kako je ovo poslednji čas da se spreči dalja degradacija i unižavanje sporta na univerzitetskom nivou – rekao je Vladimir Vuletić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter