0
Domaći fudbal

dav

ZA NJEGA JE KLUB BOŽANSTVO: Ivan je Interista do srži, osnovao je prvi fan klub intera u Srbiji! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 15.11.19 u 10:33

Na šta ste spremni zbog svog omilijenog kluba ili fudbalera? Koliko daleko ste spremni da odete zbog ljubavi ka klubu? Naš današnji sagovornik spreman je na sve zbog Intera

Kada kažemo sve, mislimo baš sve. Naš današnji sagovornik je Ivan Radovanović taksista iz Šopića kod Lazarevca. Kako sam kaže, rođen je kao Zvezdaš, a u srcu je napravio mesta i za milanski Inter. U šali kaže da se zbog ljubavi ka klubu razveo, a zbog Dejana Stankovića je dao i otkaz.

Zajedno sa prijateljem Nikolom Popovićem koji je bio inicijator ideje i još nekoliko prijatelja odlučili su se na to da osnuju klub navijača Intera u Srbiji pod imenom ’Pazza Inter Serbia’, ideja je da kao navijačka grupa prisustvuju utakmicama. Radovanović nam otkriva kako je počela njegova ljubav ka Interu.


– Na prvom mestu sam Zvezdaš i Interista. Kada sam bio klinac, krajem devedesetih, italijanska liga je bila bez premca. Meni je tada omiljen bio Lacio i za njega sam navijao dok nisu izbacili Zvezdu u sezoni 2002/03. Bio sam usijana glava i toliko mi je teško pao poraz, da sam posle te utakmice omrzeo Rimljane i rešio da navijam za Inter. Inter je na čelu sa porodicom Morati bio na vrhuncu moći, u timu su imali kraljeve fudbala Vijerija i Ronalda. Zavoleo sam klub, koji je od tada za mene božanstvo – rekao je Radovanović.

Zbog velike ljubavi ka klubu osnovali su navijački klub Intera u Srbiji  ’Pazza Inter Serbia’ .

Da bi mogao da osnuješ klub, potrebno je najmanje 25 članova koji će platiti 30 evra. Potrebno je ispunjavati posebne uslove koje odredi klub. Svi žele da budu članovi dok se ne pomene članarina, a onda ’jao brate, jel mora to da se plati’ Crnogorci imaju klub navijača, Hrvati, protiv Barselone su imali svoje barjake na terenu. Ja i drugar iz Lazarevca smo pokrenuli priču, a ona će zaživeti konačno krajem ove godine –dodaje Radovanović.

Otkriva nam i ko su mu omiljeni igrači Intera. I zbog čega…

Dejan Stanković je za mene božanstvo. Zaneti je neprevaziđen. Kada je letos bio žreb grupa za Ligu šampiona nisam bio živ do izvlačenja grupa. Imam Zvezda inter značku sa meča iz 1981, godine, molio sam Boga da se ne sastanu Inter i Crvena zvezda, jer to ne bih mogao da preživim. Materaci je bio gost na Kampu ’Deki 5’, gde je trenirala moja ćerka. Tada na poslu nisam mogao da dobijem slobodne dane kako bih otišao na Zlatibor i upoznao Materacija, zato sam dao otkaz. Kada smo se videli, pokazao sam mu tetovažu koju imam, ista je poput njegove, a on kaže ’video sam brate na instagramu’ – poručuje Radovanović.

Podseća se Ivan i omiljenog gola Dejana Stankovića.

– Kada kažemo omiljeni gol Dejana Stankovića svima na pamet pada gol protiv Šalkea, a svi zaboravljaju da je godinu dana ranije na ’Maraciju’ postigao sličan gol protiv Đenove. Pobedili su sa 0:5, to je bila sezona kada se kod Murinja uzela ’tripleta’ Uvek ću to da pamtim jer mi je Serija A draža od Lige šampiona koja je iskomercionalizovana – ističe Radovanović.

 

Ispričao nam je Ivan i anegdotu od pre dve sezone kada je bio na utakmici Inter – Napoli.

Perišić mi je pre godine na utakmici bacio dres na tribini. Dva minuta kasnije video sam Maksimovića kome sam potražio dres pošto je on veliki Zvezdaš, on je to naravno uradio. Video je to jedan navijač Napolija koji je došao i pitao me ’šta će mi dres Napolija, kada navijam za Inter’ pokazao sam mu tetovažu Crvene zvezde i rekao Maksimović je veliki Zvezdaš. Nudio mi je 300 evra za dres, nisam hteo ni da čujem za to – ističe Radovanović kome ti dresovi imaju veću vrednost od materijalne.

Radovanović ima bogatu kolekciju dresova Intera.

– Imam 50 dresova u svojoj kolekciji od čega su 30 personalizovanih. Imam dresove sa pečovanim rukavima, titulama, u kome su postali šampioni sveta… – otkriva Ivan.

Ističe da su se stvari promenile kada je postao otac.

Dok nisam dobio dete 2014. godine, taksirao sam u Lazarevcu samo za dresove i karte za Milan. Posle su došle obaveze, kuća, dete, ne možeš sve da postigneš, te je malo splasnula energija i proredili su se odlasci u Milano. Idem jednom u dve godine. Splasla je malo i ta priča oko kluba navijača, ali smo je Nikola i ja ponovo pokrenuli ove godine – kaže Ivan

rrem

Nada se Radovanović da je ovo Interova sezona i da će se vratiti na pobednički kolosek.

– Iskreno se nadam da mogu da se vrate na postolje. Porodica Morati je za mene Inter, teška srca prihvatam da ovo nije više italijanski klub već da ga drži porodica Žang. Postavili su stručne ljude u klub, na klupi je Antonio Konte koji je rođeni pobednik, dok je u Juventusu Sari rođena ’dvojka’. Mi i Milan imamo već godinama 18 osvojenih titula, vreme je da se ta brojka promeni. Teško da nešto možemo u Evropi, Slavija je ’napaljena’ i spremna. Dok nam Barselona neće nikada zaboraviti polufinale Lige šampiona posle pobede na ’Meaci’ od 3:1 i 1:0 na ’Kamp Nou’. Sećamo se, tada je Murinjo pobedu slavio pred navijačima Barselone, a Valdez ga je sklanjao na stranu. Želim da Juve ne osvoji tripletu jer svaki navijač bilo kog kluba u Italiji iskreno mrzi Juventus – rekao je Radovanović za HotSport

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter