0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

GAVRILOVIĆ DIREKTAN: Igrači me nisu poslušali kod poslednjeg napada! Evo ko neće igrati ‘večiti’ derbi…

Objavljeno: 15.11.19 u 22:55

Trener Crvene zvezde otkrio je novinarima posle meča da nije bilo planirano da Lorenco Braun završava napad za pobedu.

Andrija Gavrilović na udaru je kritika navijača Crvene zvezde posle poraza od ASVEL-a u osmom kolu Evrolige (72:74), ali ne smatra da su potrebne radikalne promene.

– Želim da čestitam ASVEl-u na velikoj borbi koju su pokazali. Verovali su svih 45 minuta, mislim da je razlog zbog kojeg su dobili utakmicu je bila agresivnost na ofanzivnom skoku u važnim momentima, kao i naš nedostatak da pronađemo otvorene šuteve u poslednjim trenucima – rekao je Gavrilović.

O poslednjoj akciji u produžetku kada se Lorenco Braun okliznuo i Zvezda prokockala napad za pobedu, trener crveno-belih je objasnio šta je bila, zapravo, namera.

– Zadovoljan sam time što sam imao priliku da zovem tajm-aut 15 sekundi pre kraja u regularnom delu i 27 sekundi pre kraja u produžetku. U prvom slučaju nije ispoštovan dogovor, trebalo je Davidovac da doda, da se odigra još jedan pikenrol. Umesto toga, oni su se raširili da on odigra ‘jedan na jedan’, a to nije bilo planirano. U drugom slučaju, Lorenco Braun se okliznuo u trenutku kada je trebalo da napadnemo, šest-sedam sekundi pre kraja. Onda smo počeli da jurimo loptu po podu i videli ste kako se završilo – rekao je Gavrilović.

Da li može da oporavi ekipu za derbi protiv Partizana koji stiže već u nedelju od 18 časova?

– Nezgodan je momenat sigurno, jer imamo jedan dan da pripremamo sledeću, vrlo važnu utakmicu. Posle toga imamo još dve utakmice sa po danom pauze. Trenutak nije jednostavan – ističe trener Zvezde.

Stratos Perperoglu neće moći da igra ni u tom meču.

– Ne verujem da će biti spreman za derbi, muči ga koleno. Doktori treba da odluče kakvo lečenje da se preuzme. Mislim da za dan sigurno ne može da se spremi. Teško će biti i za gostovanja (u Berlinu i Kaunasu). Kad je probao – bolelo ga je. Probali smo jednim tipom terapija… Za sutra nema šanse, posle toga – teško – zaključio je Gavrilović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter