0
Domaći fudbal

PRVA SRPKINJA U AUSTRALIJSKOM FUDBALU – MILICA MIJATOVIĆ: Dres reprezentacije zadovoljstvo, a ne obaveza!

Objavljeno: 13.11.19 u 12:41

Milica Mijatović je potpisala ugovor za Melburn Siti koji se takmiči Vestfild ligi Australije.

Milica je nastupala za Arna-Bojrna prethodnih godinu dana, gde je postigla sedam golova. Postala je prva srpska fudbalerka koja će se takmičiti u dalekoj Australiji.

Veoma sam srećna i ponosna što se pridružujem ekipi kao što je Melburn. Za mene jeto velika šansa da se dokažem kao igrač, ali takođe i velika privilegija da igram pored ovakvih igrača. To predstavlja veliki izazov za mene, ali moje ambicije su takođe velike – želim da osvojimo prvenstvo – rekla je Mijatović.

Prve fudbalske korake napravila je u Lazarevcu, potom je igrala za Sarajevo, Crvenu zvezdu, Kazigurt, Albi, Hamardbi, Arna-Bjonar i sada za Melburn Siti.

– Igrala sam u najboljim ligama u Evropi. Uvek je za mene bio veliki izazov takmičiti se na visokom nivou gde je kvalitet timova prilično izjednačen – rekla ističe Mijatović.

Možemo li da poredimo fudbal u domaćim i evropskim klubovima?

Ženski fudbal je generalno u velikoj ekspanziji poslednjih godina, pogotovu ove godine posle Svetskog prvenstva za žene. Mnogo više pažnje i sredstava je posvećeno ovom sportu u inostranstvu, primetna je tu velika razlika. Utakmicu koju sam pre nekoliko dana igirala u Bordou protiv reprezentacije Francuske ispratilo je preko 20 hiljada gledalaca u fenomenalnom ambijentu. Dok naše utakmice u Srbiji gleda dve hiljade ljudi u najboljem slučaju. Što se ženskog fudbala tiče u ovom trenutku uživamo veliku podršku FSS-a što mi govori da se situacija menja na bolje, a to mogu da osetim i nastupajući za A tim – rekla je Mijatović.

Poput slavnog prezimenjaka Predraga Mijatovića i Milica sa velikim ponosom oblači dres reprezentacije Srbije, a na to ne gleda kao obavezu, već pravo zadovoljstvo.

– Odnos prema grbu i reprezentaciji mi je najbitniji i predstavlja zadovoljstvo i pravi poziv. Imamo odličan tim koji već nekoliko godina igra zajedno i cilj nam je da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo – ističe Mijatović.

Javnost je nakon pobede naših dama u Makedoniji bila oduševljena načinom proslave, a Milica ističe da je to uobičajena praksa kod srpskih ‘lavica’.

– Glasna muzika u svlačionici pre treninga i utakmice je obavezan deo pripreme. U reprezentaciji posle pobede obavezno igramo kolo u svlačionici po završetku meča i to je nešto što nas čini posebnim, rekla je za HotSport Milica Mijatović.

FOTO: Privatna arhiva 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter