0
Košarka

FOTO: KS Srbije

NBA: Kingsi na srpski pogon, ‘dabl-dabl’ Bogdana i Bjelice, Jokić ne može sve sam (VIDEO)

Objavljeno: 13.11.19 u 09:19

Osam mečeva odigrano je u NBA ligi između utorka i srede, a na terenu su se našla trojica naših košarkaša. Iako su svi imali zapaženi učinak slavio je Sakramento dok je Denver upisao poraz.

Košarkaši Sakramento Kingsa pobedili su Portland rezultatom 117:99 uz sjajne partije srpskih košarkaša Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice.

Namestio je Bogdanović ruku i imao blistavo veče u kome je upisao dabl dabl (25 poena i 10 asistencija), ništa lošiji nije bio ni Nemanja Bjelica koji je takođe bio dvocifren u dve kolone, ubacio je 19 poena uz 12 skokova. Portland je dobro otvorio meč, nezaustavljivi su u prvoj četvrtini bili Hasan Vajtsajd i Demijan Lilard, ipak, parirao im je Bogdan Bogdanović.

Kingsi su ostali bez Dearona Foksa koji će zbog povrede propustiti narednih nekoliko nedelja, ali se to na ovom susretu nije osetilo. Kormilo su preuzeli srpski košarkaši i početkom drugog perioda pokazali su da žele pobedu više od protivnika.

Dosta uzbuđenja na obe strane donela nam je druga deonica, ali su Lilard, Bejzmor i Mekalum uspeli da vrate u život goste iz Oregona i na poluvremenu su imali prednost 49:46.

‘Kraljevi’ su ‘razbili’ Portland u trećoj četvrtini. Herison Barns, Badi Hild i Nemanja Bjelica odlično su počeli ovaj period, a Bogdanović je tačno znao kako da pronađe raspoložene saigrače i velika prednost Kingsa rasla je iz napada u napad.

Portland je dao sve od sebe da se vrati u meč, ali sve što su uspeli je da izbegnu ubedljiv poraz, pošto je meč završen rezultatom 107:99. Uz pomente partije Bogdanovića i Bjelice istakao se i Badi Hild sa 20 poena, dok je 16 postigao Herison Barns. Što se tiče Portlanda, Lilard je bio najbolji pojedinac u Blezjersima sa 27 poena, a 24 imao je Si Džej Mekalum, dok je 17 postigao Hasan Vajtsajd.

U neizvesnoj završnici meča Denver je poražen od Atlante 125:121, Dobru partiju prikazao je srpski košarkaš Nikola Jokić.

Denver je prekinuo seriju od četiri pobede na svom terenu iznenađujućim porazom u sinoćnjem meču. 1Nagetsi su otvorili meč sa 12:0, a prednost držali sve do sredine druge četvrtine.

Atlanta se odlepila serijom 18:4, a njihova prednost je iznosila +13 u jednom trenutku pretposlednje deonice. Domaćin je uspeo da se vrati u život, da u jednom trenutku izjednači, ali nije imao snage za više od toga.

Jokić je veče završio sa 20 poena, šest skokova i sedam asistencija, uz ispodprosečnih 7/19 iz igre i dve izgubljene lotpe. Najefikasniji kod gubitnika bio je Vil Barton sa 21 poenom i devet uhvaćenih lopti, Pol Milsap je ubacio 19, a Džamal Marej 18 poena.

Na drugoj strani apsolutno nezaustavljiv bio je Trej Jang sa 42 poena, četiri skoka i 11 asistencija, a pratio ga je Džabari Parker sa 20 poena i devet uhvaćenih lopti.

NBA Utorak/sreda

Indijana – Indijana 111:85
Filadelfija – Klivlend 98:97
Majami – Detroit 117:108
Čikago – Njujork 120:102
Denver – Atlanta 121:125
Finiks – Lejkersi 115:123
Juta – Bruklin 119:114
Sakrametno – Portland 107:99

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: KS Srbije

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter