0
Evropske lige

MENJA KURS: Venger neće u Minhen, već u Ženevu!

Objavljeno: 13.11.19 u 18:25

Iskusni francuski trener Arsen Venger odlučio je da ne preuzme Bajern iz Minhena, narednog protivnika Crvene zvezde u Ligi šampiona, okrenuvši se poslu u Svetskoj kući fudbala (FIFA) kao „desna ruka“ Đaniju Infantinu.

Pričalo se već nekoliko dana da bi „Profesor“ mogao da postane naslednik Nika Kovača, ali od toga neće biti ništa – pošto se francuski trener praktično oprostio od fudbala.

FIFA je zvanično objavila da je Arsen Venger postao saradnik prvog čoveka ovog tela Đanija Infantina – i od danas je šef globalnog fudbalskog razvoja, tako da će ubuduće brinuti o budućnosti sporta kome je već toliko dao.

Uz to, Venger će biti uključen i u IFAB gde će odlučivati o pravilima igre.

– Veoma se radujem ovom izazovu. Znam da mogu da pomognem u ispunjavanju ciljeva, a potrudiću se da uložim svu energiju koju imam – kazao je legendarni trener Arsenala.

Ova „ambasadorska“ funkcija za Vengera spominjala se kao opcija još od njegovog odlaska sa klupe „tobdžija“, a odjednom je ovog meseca počeo da figurira kao moguća opcija za klupu Bajerna, međutim u Minhenu će morati da potraže nekog drugoga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter