1
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

EMIL ROCKOV: Ponosan sam što sam član selekcije Srbije!

Objavljeno: 13.11.19 u 17:30

Predstojećeg vikenda, pažnja ljubitelja fudbala širom Evrope biće usmerena ka utakmicama reprezentacija i poslednjim mečevima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Što se nacionalnog tima Srbije tiče, „orlove“ u četvrtak i nedelju očekuju mečevi protiv Luksemburga i Ukrajine, u kojima bi, uz obe pobede i eventualni kiks Portugalije, mogli da obezbede plasman na Evropsko prvenstvo.

Prilikom prošlog reprezentativnog okupljanja, posle dosta vremena, u A timu naše zemlje našao se i jedan aktivni igrač Vojvodine, pošto je poziv selektora Ljubiše Tumbakovića zaslužio golman „stare dame“ Emil Rockov. I ovoga puta, Vošin čuvar mreže našao se među odabranima da predstavljaju najbolji tim naše zemlje, što je svakako veliko priznanje, kako za njega lično, tako i za fudbalski klub Vojvodina.

– Izuzetan je osećaj biti pozvan u reprezentaciju svoje zemlje, jer to je neki cilj kojem težiš od momenta kada počneš da se baviš fudbalom. Mislim da ne postoji nijedan igrač koji ne bi voleo da bude makar blizu nacionalnog tima. Takođe, poziv da branim za Srbiju doživljavam kao svoj lični uspeh, ali istovremeno i kao kolektivni uspeh ekipe Vojvodine, jer su mi saigrači svojim igrama pomogli da dođem do izražaja. Takođe, rezultatima iz ove sezone smo pokazali da smo jedan ozbiljan tim – kaže Rockov.

On veruje da će Srbija zaigrati na Evropskom prvenstvu sledeće godine.

– To je svakako ideja i cilj koji imamo, ali treba ići korak po korak. Najpre se treba skoncentrisati na utakmicu protiv Luksemburga, pa tek nakon toga razmišljati o narednim mečevima. Svesni smo da, ako želimo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo, u poslednja dva kola u kvalifikacijama moraju još neki rezultati da nam se poklope, ali i ukoliko se to ne desi, ostaje alternativni put preko Lige nacije – napominje Rockov.

Uoči reprezentativne pauze, on je sačuvao svoju mrežu na utakmici između Mačve i Vojvodine.

– Iako nije bilo nikakve pauze, prošlo kolo je zapravo bilo početak drugog kruga takmičenja u Super ligi, te smatram da smo ga otvorili na najbolji mogući način – pobedom na strani bez primljenog gola. Naravno, svi smo bili srećni zbog toga i potrudićemo se da do zime osvojimo što veći broj bodova, počevši već od utakmice protiv Napretka na našem terenu – rekao je Rockov.

Utakmica između Srbije i Luksemburga igra se sutra na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu, sa početkom u 20:45 časova.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter