0
Ostali sportovi

VEK RADNIČKOG: ‘Krstaši’ sanjaju titulu! (FOTO)

Objavljeno: 06.11.19 u 10:15

Sportsko društvo Radnički uskoro puni 100 godina svog postojanja, a najlepši poklon za vek staro Sportsko društvo bi svakako bila titula u bokserskoj Superligi Srbije.

Bokserski klub je jedna od perjanica Sportskog društva Radnički sa Crvenog krsta. Ove sezone ‘krstaši’ su jedan od favorita za osvajanje šampionske krune. Ona bi svakao bilo najlepši poklon na proslavi jednog veka SD Radnički.

– Važna godina za naš klub koji uskoro puni sto leta. Kao što znate osnovani smo aprila 1920. godine, a prvo ekipno takmičenje imali smo 1928. godine. Bili smo do sada devet puta ekipni šampioni države, pojedinačno imamo veliki broj medalja sa svetskih i evropskih turnira, ali takođe i sa naša dva najveća ‘Zlatne rukavice’ i ‘Beogradskog pobednika’. Radnički je najstariji bokserski klub u Srbiji, želja nam je da vratimo staru slavu klubu i borićemo se ove sezone za titulu – rekao je prvi čovek Radničkog sa Crvenog krsta, Mile Čogurić, koji je na ovoj funkciji nasledio sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

FOTO: BS Srbije

Radnički na startu novog prvenstva čeka derbi meč sa aktuelnim šampionom Srbije ekipom Metalca iz Valjeva. Očekivanja o derbiju drugog kola izneo je teškaš Radničkog Vladan Babić, koji je ove jeseni pojačao ‘krstaše’.

– Ide derbi u kom je Metalac možda favorit zbog te prošlogodišnje titule. Ali, ako pogledamo sve njihove kategorije možemo reći da su Valjevci oslabljeni. Radnički se pojačao, došli su Gligorić, Cvetanović i da budem iskren tu sam sada i ja. Mislim da možemo da odnesemo pobedu u Valjevu, samo da suđenje bude na nivou. Moja procena je 10:4 – izneo je svoju prognozu reprezentativac Srbije, Vladan Babić.

Tri favorita su u borbi za titulu.

– Rano je pričati o tome da smo Metalac i mi favoriti za titulu, dve su grupe, igra se i taj plej-of. U drugoj grupi je Loznica, tim sa velikom tradicijom. Biće zanimljiva borba za titulu. Tu je i Sombor koji je doveo Kubance, ali nisu prvi red favorita, videlo se to u dvoboju sa Metalcem. Fali im iskustva – rekao je Vladan Babić.

FOTO: BS Srbije

Svoja očekivanja izneo je i trener Radničkog legendarni Milivoje Bašić.

– Svaki trener se nada pobedi svog tima, da li imamo čemu da se nadamo, po mom mišljenju imamo. Ekipa je napravljena od kvalitetnih momaka, ali ring je ring i šta će biti u njemu nikad se ne zna. Po prirodi sam optimista, verujem u ove momke i verujem u pobedu protiv Metalca. Nama tradicija i imidž kluba nalažu da u svaku borbu ulazimo sa samo jednim ciljem, a to je pobeda – rekao je Milivoje Bašić.

Derbi meč bokserske Superlige Srbije između Metalca i Radničkog u Valjevu na programu je u četvrtak od 19 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter