0
Košarka

FOTO: kss.rs/FIBA

POVEĆANE ŠANSE SRBIJE: Grčka odustala od kandidature za Olimpijski kvalifikacioni turnir!

Objavljeno: 06.11.19 u 12:46

Lepe vesti za srpsku košarku stižu iz Grčke koja je odustala od kandidature za oraganizaciju Olimpijskog kvalifikacionog turnira.

Velika želja Grka je da njihov košarkaški nacionalni tim igra na Olimpijskim igrama u Tokiju narodnog leta. Ali, tako ne misli vlada ove zemlje. Država nije stala iza KS Grčke i nije odobrila finansijska sredstva za organizaciju ovog turnira. Tako je Grčka zvanično odustala od kandidature za Olimpijski kvlafikacioni turnir.

– Sve smo uradili oko kandidature osim finansijskih uslova. Pre tri meseca smo kontaktirali Vladu, ali nismo dobili odgovor. Oni se prave gluvi. Čekali smo mesec i po dana bez odgovora – rekao je prvi čovek grčke košarke, Jorgos Vasilakopulos.

Tako za sada od evropskih zemalja su kandidati Srbija i Hrvatska, a očekuje se da i Litvanija pošalje kandidaturu. Igraju se četiri Olimpijska kvalfikaciona turnira od kog će dva biti organizovana u Evropi. Plasman u Tokijo obezbediće samo pobednici četiri turnira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter