0
Evrokup

FOTO: KK Parrtizan

PARTIZANU NE PRIJA ARENA: Ubedljiv poraz od Venecije grogiranog Partizana!

Objavljeno: 05.11.19 u 21:54

Partizan je u šestom kolu Evrokupa dočekao Veneciju koja je ubedljivo slavila u ‘Štark areni’.
Loše su crno-beli otvorili meč, a u završnici prve i u drugoj četvrtini uspeli su da pokažu znake života, a činilo se da je nakon poluvremena izašao neki drugi Partizan na parket arene, jer je na terenu postojao samo jedan tim, Venecija.  Italijani su utakmicu rešili sjajnom trećom četvrtinom koju su dobili sa 25:9, a u završnici su potvrdili svoju pobedu. Partizan je poražen rezultatom 69:83, a u redovima crno-belih najbolji je bio Rašon Tomas sa 18, dok je Jaramaz ubacio 9 poena. U Veneciji je najbolji bio Vat sa 27 poena, Daje je ubacio 13 poena.

FOTO: KK Parrtizan

Loše je meč otvorio Partizan. Imala je Venecija seriju od 7:0 na početku. Nakon tvrdog početka Ognjen Jaramaz postigao je prve poene za Partizan uz dodatno slobodno bacanje. Sigurno je igrala Venecija u nastavku, a Partizan nije imao odgovora na tvrdu odbranu i brz tempo u napadu Italijana. Uspostavio je Partizan u završnici prve četvrtine kontrolu igre i na dva minuta pre kraja došao do šest poena zaostatka bilo je 13:19. Dodatno se Partizan približio i nakon lošeg početka meča mogu domaći da budu zadovoljni sa zaostatkom nakon prve četvrtine od samo tri poena 21:18 vodila je Venecija.

FOTO: KK Parrtizan

Partizan je uspeo uz podršku navijača u ‘Štark’ Areni da povrati kontrolu u meču i zahvaljujući odličnom Pejdžu, Tomasu, Jaramazu i Pejnersu u drugoj deonici brzo dolaze do preokreta, a nakon pet minuta i do pet poena viška na svom kontu. Sa druge strane raspoložen je bio Ostin Dej i činilo se da Partizan nema rešenje za njega. Birčević koji ga je čuvao u nekoliko navrata bio je vidno iznerviran nedostatkom rešenja prilikom šuta Deja. Tomas, Jaramaz i Pejners držali su Partizan u igri do kraja poluvremena. Partizan je na pauzu otišao rezultatom 39:37.

FOTO: KK Parrtizan

Ponovo loš početak četvrtine za Partizan. Napravili su gosti preokret i došli do prednosti od 45:42. Nastavio se ponor Partizana u nastavku treće četvrtine, koji je dugo bio bez poena, u trećoj deonici postigao je samo sedam, a sa druge strane Venecija 18. Pokušao je Trinkijeri čestim rotacijama da pronađe iskru, ali nije je bilo. Problem za Partizan je predstavljala i loš šut sa linije za slobodna bacanja. Treću četvrtinu je italijanski tim dobio sa 25:9 i uz dvocifrenu prednost (48:62) otišli su na pauzu.

FOTO: KK Parrtizan

Partizan je živnuo u poslednjoj deonici i sa 4:0 dao je znake života. Odmah je sa druge strane Venecija odgovorila svojom serijom, a Partizan je igrao bez kontinuita i nije podsećao na ekipu koja je u prethodnim nedeljama ‘zaređala’ pet pobeda u nizu u Evrokupu. Loše je napadao Partizan, promašivali su domaći košarkaši zicere, ali i slobodna bacanja i u završnici. Dok je sa druge strane odlično igrao Vat koji je imao 11/12 za dva.

Partizan – Venecija 69:83 (18:21; 21:16; 9:25; 21:21)

Partizan: Zagorac 7, Pejdž 4, Gordić 8, Parahuski, Jaramaz 9, Miletić, Veličković, Birčević 7, Janković 2, Tomas 18, Pejners 8, Mozli 6.

Venecija: Udanoh 4, Stoun 10, Bramos 9, Tonut, Daje 13, De Nikolao, Filoj 5, Vidmar 3, Šapel 12, Pelegrino, Serela, Vat 27.

 

 

 

FOTO: KK Parrtizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter