0
Auto Moto

LUIS HAMILTON: Čast mi je biti među velikanima Formule jedan!

Objavljeno: 04.11.19 u 17:20

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je večeras posle osvajanja šeste šampionske titule u Formuli 1, da mu je čast što se nalazi medju velikanima tog sporta.

– Trka je bila teška, juče je bio težak dan za nas, a Valteri (Botas) je obavio fantastičan posao. Danas sam želeo da se oporavim (od kvalifikacija) i da doprinesem osvajanju prva dva mesta. Nisam mislio da će jedno zaustavljanje u boksu biti moguće. Preplavile su me emocije. Čast je biti medju velikanima – rekao je Hamilton posle trke u SAD.

Hamilton je osvojio drugo mesto u Ostinu, što mu je donelo šestu šampionsku titulu. On ima jednu manje od rekordera Mihaela Šumahera. Na večnoj listi iza Hamiltona ostao je Huan Manuel Fandjo sa pet titula, dok Alan Prost i Sebastijan Fetel imaju po četiri.

– Kada sam imao šest ili sedam godina, otac mi je rekao da nikada ne odustajem. To je porodični moto. Trudio sam se koliko sam mogao i nadao sam se da ću moći da pobedim danas, ali nisam imao gume za to. Ne znam za titule, ali kao sportista sam svež koliko mogu biti. U narednim trkama se nećemo opuštati – rekao je Hamilton.

U trci u Teksasu pobedio njegov timski kolega Valteri Botas, sa kojim se Hamilton borio za titulu. Hamiltonu je bilo potrebno da osvoji četiri boda u trci, u slučaju Botasove pobede.

Botas je večeras dva puta išao u boks, a uspeo je da pretekne Hamiltona u poslednjih nekoliko krugova. Finac je krenuo sa pol pozicije i uspeo je da ostvari sedmu pobedu u karijeri.

– Dobra pobeda. Osećaj je dobar. Od juče se veoma dobro osećam u bolidu. Imali smo jak tempo. To je bila jedina stvar na koju sam mogao da se koncentrišem ovog vikenda. Nije bilo dovoljno i Luis je osvojio titulu. Nisam siguran koja strategija će na kraju biti bolja. Imao sam dobru brzinu da se isplati dva odlaska u boks – naveo je Botas.

– Velike čestitke Luisu. Nisam ispunio lične ciljeve ove godine, ali tu je naredna. On je zaslužio titulu, bio je jak cele sezone – dodao je Botas.

Treće mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula, koji se do poslednjeg trenutka borio da pretkne Hamiltona.

– Uradili smo najbolje što smo mogli, ali danas su bili malo brži. Trka je bila veoma dobra i zabavna. Mogao sam da vidim vozila ispred mene, a imali smo dobar tempo. Žute zastave su značile da nema preticanja, inače mislim da bih bio drugi. Ipak, dobro je biti na podijumu – rekao je on.

Holandjanin je dodao da je Hamilton bio impresivan.

– Šta drugo možete da kažete… Fenomenalno mu ide, ima sjajan tim uz sebe i nadam se da ćemo sa njima moći da se borimo sledeće godine – naveo je Verstapen.

Mercedes je ove godine dominirao i u konkurenciji konstruktora, pošto je osvojio šestu uzastopnu šampionsku titulu.

Naredna trka u šampionatu vozi se za dve nedelje u Brazilu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter