0
Ostali sportovi

‘NE PRESKAČI MOJU PRIČU’: Pagonis pokrenuo kampanju protiv vršnjačkog nasilja!

Objavljeno: 03.11.19 u 13:35

Desetostruki prvak sveta u kik boksu Nenad Pagonis pokrenuo je digitalnu kampanju protiv vršnjačkog nasilja, u kom poziva mlade od 14 do 19 godina da poštuju i brinu o svojim drugarima, uz slogan „Ne preskači moju priču“.

Projekat je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta, a ciljna grupa su, pre svega, srednjoškolci širom Srbije. Prvi spot je objavljen na društvenim mrežama, i već je naišao na izuzetan odjek sa preko 60.000 pregleda.

– Digitalna kampanja protiv vršnjačkog nasilja se bavi vrlo ozbiljnom i negativnom pojavom u društvu. Porukom se obraćamo društvu, okruženju, žrtvi i nasilnicima. Želimo da ispričamo da je važno da niko od nas ne preskače da pomogne, bude human, srećan, da se nasmeje, pita za savet, da pobedi, čuje, da bude nečiji heroj, da potraži pomoć, da razgovara. Potrebno je da čujemo istinu, da se družimo, budemo odgovorni. Sve su to vrednosti koje ne treba preskakati – istakao je naš slavni sportista.

https://www.facebook.com/103384177771627/posts/105146064262105/

Pored Nenada Pagonisa, kampanji su se pridružile i brojne druge ugledne ličnosti iz sporta, glume, kulture…

– Tema vršnjačkog nasilja nije specifična samo za Srbiju, sa njime se suočavaju gotovo sve zemlje u Evropi . Znamo da jedna kampanja neće rešiti problem ali može skrenuti pažnju okruženja, ohrabriti žrtve. Poruka “Ne preskači moju priču” smo pažljivo osmislili jer se radi o vrlo osetljivoj temi – rekao je Dejan Pataki, jedan od najzaslužnijih ljudi koji stoje iza kampanje, i to u ime udruženja građana i građanki „Margina“ iz Novog Sada.

Pagonis je osvedočeni humanitarac, o čemu govori i činjenica da je nedavno otkupio imanje u Veterniku gde gradi igralište za decu iz socijalno ugroženih porodica, ali i za ostale mališane iz komšiluka. Pored toga, učestvuje u emisiji „Tvoje lice zvuči poznato“, koja je humanitarnog tipa, a novac osvojen nakon pobede u četvrtoj epizodi donirao je Novak Đoković Fondaciji. U isto vreme pomaže nekoliko porodica širom Srbije, i trudi se da što većem broju dece obezbedi uslove za lepše detinjstvo.

FOTO: D. Pataki

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter