3
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

ŠTA ĆE NA OVO REĆI ‘VEČITI’: Matijašević izneo predlog kako rešiti problem stranaca u srpskom fudbalu!

Objavljeno: 01.11.19 u 14:13

Vladimir Matijašević je dao svoje mišljenje oko sistema takmičenja i broja stranaca u Superligi Srbije.

Sportski direktor FSS je u intervju datom Telegrafu rekao da smatra da bi smanjenje lige bilo efikasnije, kao i da je dosta na klubovima koji su sami tražili da sistem takmičenja bude upravo ovakav.

– U prethodne dve godine je bilo zanimljivo, ali je bilo i nekih problema koliko se sećam. Ovo sad, videćemo. To nekim klubovima odgovara, nekima ne. I uvek će tako biti. Činjenica je da treba naći neki sistem koji je dugotrajan. Da li će biti sa podelom, bez podele, smanjivanjem lige… Možda i to u budućnosti. To je moje lično mišljenje, naravno. Bolje je da imamo dve jake manje lige, ali opet ponavljam da je to moje mišljenje – rekao je Matijašević.

Crvena zvezda je nakon 161. večitog derbija potegla pitanje povećanja broja stranaca u srpskom fudbalu, dok čekamo epilog inicijative koju su crveno-beli podneli pri FSS-u, Matijašević je dao svoj pogled i na strance.

Ja sam direktor reprezentacije i u reprezentaciji stranci ne mogu da igraju. Nisam za to, jer moram da pazim na naše trenere, na sve. Možda da se nađe neki metod, da stranac mora da menja stranca, da se vodi računa i o srpskom fudbalu, ali i da kvalitet fudbala bude bolji. Kako će sve to da bude, to će sve morati sa klubovima da se dogovori – jasan je bio Matijašević.

FOTO: FK Čukarički

0
0

3 Komentara

  1. Matijasevicu nisu te pitali bi li volio videti stranca u reprezentaciji.Po meni iako je postala praksa u vecini zemalja da stranac igra za reprezentaciju nisam za to pa makar se nastavili patiti citav zivot.A klub za koji navijam stranac je uvek dobrodošao iako naravno najviše simpatija poprimice dete kluba.A da bi postao bolji moras trenirati i igrati protiv boljih od sebe,bolje da iz svake nase ekipe izadje po 2 odlicna i 3 dobra igraca nego da imamo po 25 poluprofesionalca kojima je rumunska druga liga uspeh.Tek tada ce stici uspeh.

    0
    0
    Odgovori
    • Ti „hladni“ nemas pojma o fudbalu.gde si video da veliki klubovi prave igrace? Psz,siti,liverpul real,barsa….nisu 20 godina napravili igraca.zato smo i najgora liga u evropi jer nema stranaca,izuzev zvezde i partizana.ne lupaj gluposti

      0
      0
      Odgovori
  2. Predlažem da se na kraju bodovi podele , odnosno da se Zvezdi oduzme najviše kako bi Partizan,Čukarički, Vojvodina… ponovo dobili šansu za prvo mesto. Ovako, Zvezda je nezadrživa.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter