2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

CRVENA ZVEZDA DOBILA NOVOG JUNAKA: Statistika kaže Simanić je bolji od Derika Brauna!

Objavljeno: 01.11.19 u 10:11

Crvena zvezda je juče odigrala do sada najbolji i zasluženo su crveno-beli slavili 90:78

Prvi put u sezoni Boriša Simanić dobio je pravu priliku da na parketu još jednom pokaže zbog čega mu je mesto u timu, a to je odlično iskoristio. Simanić se za ‘noć veštica’ maskirao u babarogu koje se Himki dobro uplašio večeras i za njegovu igru nije bilo rešenja.

Trener Andrija Gavrilović ukazao je šansu mladom Simaniću, a on je na poverenje uzvratio sa osam poena u seriji Zvezde 8:0. Boriša je sinoć na terenu proveo 26:27 minuta, postigao je 18 poena, uz šut za dva 3/4 i 4/7 za tri poena. Uz Bilija Berona i Stratosa Perperoglua bio je motor koji je vozio Crvenu zvezdu protiv Himkija.

FOTO: KK Crvena zvezda

Upravo zbog toga odlučili smo se da uporedimo Derika Brauna sa Simanićem, opšte mišljenje navijača jeste da Simanić zaslužuje priliku ispred Amerikanca, a za sada to pokazuje i statistika.

Derik Braun je dosta mečeva propustio zbog povreda, a ono malo što je igrao nikako ne opravdava epitet velikog pojačanja. Dva meča Braun je odigrao u ABA ligi. U proseku na terenu je proveo 19 minuta, sa 5,5 poena uz indeks korisnosti 3. Nije Derik Braun ništa bolji bio ni u Evroligi gde je odigrao utakmice protiv Panatinaikosa, Fenerbahčea i Makabija. Ukupno je provero na parketu 29:55 minuta (prosečno 9:58). U Grčkoj je postigao pet poena, a protiv Fenera sedam (prosek 4). Derek Braun je Crvenoj zvezdi trebalo da donese NBA iskustvo i da bude jedan od vođa na parketu, to nije ispunio.

FOTO: KK Crvena zvezda

Sa druge strane imamo mladog Borišu Simanića koji strpljivo čeka svoju priliku, a po do sada prikazanom, zaslužio je više minuta na parketu. Simanić je pokazao da su crveno-beli trebali da mu ukažu poverenje iako je veoma mlad, a prvom prilikom kada je ‘pušten sa lanca’ pokazao je da Crvena zvezda ima budućnost i da je dovođenje Brauna bila greška. Po onoj staroj, ‘dok jednom ne smrkne, drugome ne svane‘. Boriša smenom trenerra dobio više minuta u novoj sezoni Evrolige i pokazao je zaista da ‘ume’. Protiv Barselone je ubacio osam poena, mirovao je protiv Anadolu Efesa, a protiv Himkija je u potpunosti proradio sa 18 poena. Njegov prosek u Evroligi je 8,69, za 16,17 minuta na parketu. Simanić je u ABA ligi odigrao mečeve protiv Krke i Mega Bemaksa prosečno je na parketu proveo 17 minuta, a postigao šest poena.

Kakvo je mišljenje navijača, da li Simanić zaslužuje više minuta u nastavku sezone?

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter